Кои мъжки обувки са най-предпочитани

Обувките са неразделна част от мъжкия образ. Всеки уважаващ себе си мъж, независимо дали следи модните тенденции или не, е длъжен да обърне дължимото внимание на обувките. Защото само добрия избор на обувки може да направи визията завършена.

Грешките, допускани от мъжете при избора на обувки, могат да бъдат фатални и напълно да унищожат доброто впечатление, създадено от безупречния костюм. За да се предпазят господата от подобни грешки грешките, добре е да имат поглед върху актуалните в момента видове мъжки обувки и да научат как да ги комбинират правилно с облеклото си.

Класическият тип обувки „Оксфорд“

Не можем да си представим мъжките колекции обувки без класически модели. Именно класическите модели са пример за елегантност, лукс, грация и стил.

Най-очевидният пример за класически мъжки обувки са така наречените модели „Оксфорд“. Те спадат към най-официалния тип мъжки обувки. Подобни обувки се носят с костюм в класически стил или смокинг, а задължително допълнение към тях са чорапите.

Очевидното предимство на обувките „Оксфорд“ е, че те визуално намаляват стъпалото на мъжа и така придават повече елегантност. Могат да са изработени от различни видове кожа, велур или лак и са особено подходящи за празнични събития. Подметката им също е изработена от разнообразни материали, включително гума или полиуретан, а цветовата схема е ограничена до класическите цветове – черно, бяло, кафяво, бежово, сиво.

Мъжки мокасини

Характерна особеност на мокасините е тяхната твърда подметка и семпла, малка пета. Могат да бъдат изработени висококачествен текстил, мек велур, кожа, включително и такава от екзотични животни. Цветовете са абсолютно разнообразни – от класическото черно, кафяво и бежово до ярки, оригинални цветове.

Мъжки мокасини се вписват еднакво добре както в бизнес визията, така и във всеки друг аспект от ежедневието. Няма строги правила относно комбинацията на мокасини с чорапи. Наличието или отсъствието на чорапи в този случай се определя от конкретната ситуация, повода и мястото.

Източник: https://mes.bg/blog-section