Кредити за пенсионери по болест и какво трябва да знаем

Когато говорим за пенсионери, категоризирани с ТЕЛК решение, трябва да имаме предвид, че това е една група от обществото, която е осигурена с регулярен, постоянен доход, а от друга страна, трябва да се вземе предвид факта, че тяхната пенсия всъщност е ниска. От тук може да се заключи, че те са група от кредитоптребителите, които със сигурност имат надежден източник на средства, на който могат да разчитат и чрез който могат да докажат своята кредитоспособност пред кредиторите, когато това се налага спешно.

Заемите за пенсионери по болест условно може да се разглеждат като краткосрочни и дългосрочни. Те са удобен, бърз и ефективен начин да получите пари, когато спешно се нуждаете от тях.

Сред краткосрочните заеми трябва да се вземат предвид отпуснатите за максимален период от няколко месеца суми.

Този вид заеми за пенсионери по болест, предлагани от небанковите кредитни организации, са изгодни, защото за тях не се правят никакви проверки, така че всеки може да се опита да кандидатства за тях.

Много пенсионери с решение на ТЕЛК имат влошена кредитна история в ЦКР и затова не отговарят на условията за банков заем.

Като се вземе предвид цялата тази информация, хората, които са в такива ситуации, могат да кандидатстват за небанков кредит само, ако са на възраст, която се смята за приемлива от кредитните компании.

В такива случаи фирмите предоставят на пенсионерите онлайн заявление чрез формуляр, който се попълва само за няколко минути.

Кредиторите изследват информацията, свързана с възрастта и техния постоянен месечен доход, след което парите могат да бъдат отпуснати. Повечето фирми проверяват дали има месечен доход и според него се определя сумата, която може да им бъде отпусната.

Периодът на погасяване може да се простира за по-дълъг период, но по този начин институциите ще получат по-висок лихвен процент.

Този вид кредити са подходящи и за пенсионери, които желаят да получат заем, за да погасят свои други задължения възможно най-скоро. От самото начало стойността на лихвата е известна и по този начин общата стойност на заема е предварително посочена.

Източник: Vsichki Krediti