Планиране и декориране на вашата спалня

Как да изберем перфектното легло?

При проектирането на спалня, най-очевидното място за начало е леглото. В крайна сметка, без добро легло е трудно да имате релаксираща почивка и качествен сън. Уверете се, че сте избрали леглото с подходящ размер за вашата спалня. Твърде голямото легло ще доминира в малката спалня, което затруднява придвижването из пространството и не позволява да се включи в интериора друга мебел за спалня,. В същото време стандартното легло може да изглежда малко изгубено в голяма спалня. Измерете спалнята си и се уверете, че избраното от вас легло ще осигури поне 70 см свободно пространство около страните и края на леглото.

Декориране на спалня – какъв стил е най-подходящ за вас?

След като намерите леглото с подходящ размер, е време да изберете своя стил. Ако искате да направите съвременно изявление, покривалото за леглото ще направи поразителна фокусна точка в схемата на вашата спалня. Обичате традиционния или кънтри стил? Красиво декорираните спални комплекти, възглевнички и одеяла ще работят отлично тук. Ако сте почитател на индустриалния шик или винтидж находките, онлайн магазините може би са точно това, което търсите.

Как да намерим перфектната цветова схема за спалнята?

Опитвате се да намерите перфектната цветова схема за вашата спалня? Изборът на подходящата цветова палитра е по-важен в една спалня, отколкото в която и да е друга стая в дома: бъдете оригинални и създайте персонализиран интериор, който да радва най-вече вас.

Зелените и сините цветове са успокояващ избор, тъй като помагат за отпускане на тялото и ума, особено когато се използват по-бледи тонове от тях. Казано е, че тъмните цветове като топло сиво, нощно синьо или дори черно могат да създадат интимно, кокетно усещане, което е идеално за спалнята. А от друга страна, в една бяла спалня има толкова светлина, лекота и безгрижно усещане, че може да ви помогне да се отпуснете в края на напрегнат ден.

Основното е да се избягват ярки, прекалено стимулиращи нюанси като червено, оранжево и жълто или, ако ги използвате,заложете на  възможно най-нежните тонове и ги балансирайте с по-студени цветове.
Източник: https://spalnobelio.bg/blog