Колко важно е да изберем качествена дограма?

Няма спор, че изборът на прозорци за дома е от съществена важност. Обикновено потребителите се лутат между решението, дали да изберат алуминиева, дървена или ПВЦ дограма. И трите предложения биха могли да бъдат качествени, но това зависи от различни критерии, сред които са производител, качество, функции и цена на продукта. За всички тези неща ще говорим в следващите редове на тази статия, така че започнете четенето сега.

Много се тази, които предпочитат пластмасовите профили заради сравнително евтината им цена. ПВЦ дограмата е широко разпространена в бита и това не е никак случайно. Този тип прозорци се слави със своята устойчивост срещу влошен климат и ненапразно големите производители отбелязват огромен ръст на продажбите. Недостатъците на дограмата от поливинилхлорид са малко и не са толкова значими, за да ги споменем в тези страници.

Веднага след PVC прозорците нареждаме алуминиевата дограма. Тя държи сериозна цена, тъй като предоставя на ползвателите дълготрайност и съпротива срещу природни бедствия, от сорта на пожари, наводнения и земетресения. Дограмата от алуминий се разделя на студена и топла серия, като първата кондензира по-лесно поради липсата на прекъснат термомост. Топлите профили пък са добро решение за апартаменти и къщи, заради по-редкия конденз.

Класика в жанра пък е дървената дограма. Прозорците от дърво никога няма да загубят позициите си на пазара, защото предоставят на потребителската маса естетика и стил. Топло и звукоизолацията при дървенията са на добро ниво, а защитата срещу студ, дъжд и поледици е прилична. Вероятно малките недостатъци се крият във високите цени и трудната поддръжка.

Тук обаче трябва да сподели, че не само профилите имат значение. Купувайки нова дограма, е нужно да се обърне подобаващо внимание на стъклопакета. От стъклата до голяма степен зависят добрите температури във вашия дом, така че разучете опциите и чак тогава избирайте. Така например, в наши дни са модерни нискоемисийните стъкла и всесезонните такива.

В обобщение

На горните редове очертахме най-общите неща за избора на качествена дограма. От този момент само вие решавате какъв продукт да закупите, но поне ще имате база, върху която да разсъждавате. Да се надяваме, че нашите напътствия са успели да ви помогнат и ви желаем да се сдобиете с наистина добър продукт, който да ви служи вярно през годините.

Leave a Reply