Климатици и климатизация – възможност за намаляване на разходите за енергия

Климатиците макар все по-ефективни като разпределение на енергията и възможност за отопление и охлаждане на въздуха в големи и малки пространства, все още са големи консуматори на енергия. Въпреки това, много компании и бизнеси използват този начин на климатизация именно защото има много екстра топлина в сградите произвеждана от IT съоръженията и сървърните помещения. От МАРКАН ПРО събрахме няколко интересни възможности и съвети към бизнесите как да намалят консумираната енергия и да направят климатизационните системи в сградите им по-енергийно ефективни.

Контрол на температурата

Задължително е да определите стандарт за работната температура в сградата, който да изпълнявате според всеки сезон. Също така е задължително да нямате топлинна система и климатици, които да се съревновават във вътрешната среда. Тоест да имате температурна разлика в настройките за отоплителната система и за охладителните контролни температури. Така ще спестите разход и ще помогнете двете системи да работят максимално ефективно.

Възможност за вариация при скоростта на работа на климатика

Достатъчно е да не произвеждате повече студ или топлина за вътрешността отколкото имате нужда. Иначе харчите повече пари и енергия. В зависимост от факторите, които влияят на ежедневната среда в помещенията, можете да настройвате системата да работи според тях. Целта обаче е да се придържате към установените норми за температурата подходяща за работа.

Алтернативни охлаждащи съоръжения

Модерните технологии дават възможност да използвате и външните атмосферни условия, за да спестите от разхода, който идва от системите за климатизация на сградата. Разбира се тези варианти са приоритет на експертите, така че ако имате какво да попитате в тази посока, заповядайте в http://markanpro.bg. където качествената климатизация е изведена до най-добрите световни образци, също и работата на специалистите по основните въпроси засягащи отоплението и охлаждането на различни видове сгради.

Leave a Reply