Какво не знаем за фасадната топлоизолация?

Ако искате да получите фасадна топлоизолация на високо равнище, ще трябва да работите с експерти в бранша, а не просто поредните алпинисти, които ще се погрижат за по-добрата визия на терасата Ви срещу някой друг лев. В големите градове ще намерите качествени фирми за саниране, с чиято помощ апартаментът или къщата Ви ще повишат своята енергийна ефективност.

В наши дни на разположение на клиентите са множество технически специфики и особености, когато се говори за фасадна топлоизолация в София или друг град. От водещо значение са материалите, които се използват при санировката, тъй като те определят крайния резултат. В повечето случаи се използват т.нар. фасаден стиропор и специални топлоизолационни плочи.

Как фасадната топлоизолация може да бъде полезна?

Не си мислете, че външната топлоизолация за балкон или прозорец, се слага само заради по-добрата визия. Не, това не е така. Красивата фасада ще бъде факт, но освен нея получавате добра защита срещу влошените атмосферни условия, и в същото време си осигурявате повече икономия на електрическа енергия, която излиза през терасата и други част на апартамента или къщата.

Ако подсилите външната топлоизолация със съответната ПВЦ дограма и/или икономични врати, то със сигурност сметките Ви за ток и парно ще бъдат редуцирани и инвестицията Ви във фасадна изолация, ще се възвърне с времето. Всичко това не са просто думи, а реалните факти за всяко едно домакинство. И, ако си мислите, че това е поредната реклама, просто много грешите!

Кой полага външната топлоизолация за дома ми?

При положение, че живеете в апартамент на висок етаж в жилищен блок или кооперация, ще се наложите да използвате алпинисти за полагането на външна топлоизолация. Последните се ръководят от бригадир, който посочва каква работа, трябва да бъде извършена. В екипа взимат участие работници, асистенти, ръководители и въобще цялата сработена фирмена бригада.

Разбира се, трябва да страните от анонимни фирми и работници, без сайтове в интернет, които Ви обещават фасадна топлоизолация на ниски цени. Те само ще се възползват от средства Ви, и ще свършат половинчата работа, за която е по-добре да не инвестирате, нито една стотинка. А сега Ви желаем енергийно ефективен и прекрасен дом, който да Ви радва през годините, чао и наслука!