Отпушване на проблемна канализация

Дългогодишният опит на специалистите по отпушване на канали показва, че опитите за почистване с подръчни средства не се увенчава с успех. Почти винаги собствениците на запушените канали правят опити да ги отпушат сами, но много рядко успяват. Замърсяванията, които запушват тръбите са упорити, налепени са по стените здраво и често са на най-недостъпните места. Когато се появи проблем в канализацията, без специализирана техника и обучени специалисти няма да се получи.

Широко рекламираните химически средства за мигновено отпушване на канали всъщност помагат само при дребни проблеми. Този способ в съчетание с механични опити за прочистване посредством тел, четки и други методи може да помогне само ако се запуши мивката вкъщи. При сериозно запушване на канала са нужни специална техника за отпушване на канали и ВиК специалисти от реномирана фирма като http://kanalito.com/otpushvane_na_kanali.php, които да открият проблема и да го отстранят.

 Съвременните методи за диагностика на канали позволява да се открият причините за запушване на канала  ида се определи метода за най-ефективно отпушване. Често се случва някой канал да се запушва често в един и същ участък. Причинителят на запушванията се открива чрез техника за видеодиагностика. След определяне на причините, може да се предприемат мерки за отстраняването им. В някои случаи средствата за отпушване на канали от www.kanal.bg решават проблема. В други трябва да се  направи конструктивна промяна на повредения участък, след която повече да не се случват аварии.

 Проблемните канали може да аварират често заради много причини. Едната е човешка намеса – при нея, рядко може да се премахне проблема, ако хората, които изхвърлят боклуци в канала не престанат да го правят. Друга често срещана причина е прорастване на корени, при което тръбите се разместват и спукват. Този проблем може да се разреши по много начини, включително и чрез безизкопен ремонт с помощта на роботи.  Не на последно място е деформация на тръбите по различни причини. Само с отпушване на канали, които често се деформират на едно и също място няма да стане, а ще са нужни по-сериозни мерки за укрепване, за да не се случват повече аварии в същия участък.

Leave a Reply