Озеленяване на дворове и градини – 5 високоефективни съвета

В тази статия за полезните техники при озеленяване на двор ще отбележим и поясним, кои са най-ефективните съвети за вас и вашата градина. Тези трикове са доказани като работещи от ландшафтни архитекти и градинари. Тези съвети ще допълнят и освежат съществуващата градина или ще помогнат за качественото бъдещо озеленяване на градини и площи във вашия скъп имот.

Ето и 5-те високо ефективни съвета за озеленяване на градини :

  • Заравняване на съществуващите площи – за постигане на оптимален визуален ефект на вас и гостите в двора или цветната градина, всички площи трябва да са идеално изравнени. Неравностите в тревните площи и местата на цветните групи е нежелан и честно дразнещ зрителен ефект, което показва непрофесионално отношение към озеленения обект.
  • Изграждане на декоративни алеи и пътеки – една алея в градината винаги е показател за елегантна визия и хваща погледа веднага. Добре е тази пътека да стига до някакъв обект, може да бъде от художествен характер, например статуя, малък фонтан или ваза. Добре би било, ако включим и жив плет по протежение на алеята. Алеята може да се изгради от плочки или от павета, като се остави тревна фуга. Много добър трик за озеленяване на градини е алейната мрежа, като винаги оставя приятно усещане в посетителя.
  • Създаване на групи от растителност – би било нежелан ефект за професионалното озеленяване на градини, да не включим цветни групи от разнообразни видове цветя, храсти и ефектни дръвчета. Подберете добре мястото, така че погледа лесно да се спира на дадената група, но не прекалявайте с цветовите нюанси на растителността. Изберете хубавата страна (лице) на растението. Преди да ги засадите, е наложително да ги подредите в желаната позиция, отдръпнете се и вижте дали ви харесва композицията. Групирайте с иглолисти и широколистни видове, с декоративни треви. Дайте акцент на едно дръвче в групата.
  • Цветна композиция в тревните площи – винаги е добре да имаме зелена и гъста трева. Но ако искаме да надминем нивото си на хоби градинари и да станем „профи“, по-специално за озеленяване на градини, може да изградим ефектна цветна композиция в тревните площи. Как става? Първо: обособяваме зоната и формата. Добре ще е, ако е в плавни форми на елипси и кръгове. Второ: отцепваме всяка зона с пластмасова лента (1о см. висока), така че да има ясна граница за всяка зона. Запълваме с малки цветни камъчета всяка зона, може да добавим в някоя от зоните мулч(дървени стърготини). Трето: вече имате цветни фигури в тревната площ.
  • Алпинеум или скален кът – перлата на всяко едно елегантно и добре премислено озеленяване на градини. Алпинеума е черешката на тортата в градината. Всеки поглед ще се спре в колоритната визия на скалния кът. Важно е да го изградите на скат( наклон от терена), така че да бъде ефектен от всички ъгли и перспективи. За неговото озеленяване, подберете видове от типа – декоративни треви, алпийски цветя, няколко вида ниски храсти. Акцентирайте с едно две по-високи храстчета или малки иглолистни дръвчета, но не прекалявайте. Подберете различни по големина варовикови камъни. Посипете, алпинеума с мулч или дребен декоративен камък. Остава само да се радвате на краля на вашата градина.

Разбира се вкусът на всеки е различен, но всеки един от предложените 5 високо ефективни съвета за озеленяване на двор и градини ще ви даде неповторим ефект в дворното място. Ако изпитвате затруднение или страдате от липса на въображение, може да потърсите услугите на фирма за озеленяване на дворове и градини в София УНИгардън ООД. Гарантирано ниски цени за озеленяване и  професионално отношение по всички въпроси и проблеми свързани с едно озеленяване.

The following two tabs change content below.
Казвам се Димитър Георгиев и съм експерт в SEO Копирайтинг услугите. Работя, както по копирайтинг проекти, така и по такива ориентирани предимно в SEO оптимизацията. Някои от моите уеб сайтове са: Застраховка Живот и Директория за статии Article-bg.eu.

Leave a Reply