Наемане на офис на стратегическо място

Да се наеме подходящ офис е трудно и отговорно начинание. Задачата не е проста, независимо от сферата на дейност на фирмата. В днешно време едно от най-важните неща е стойността на наема. В случаите, когато помещението е евтино, но е на неудобно място, загубите са сигурни. Много често фирмите се ориентират към офиси под наем, които са в частни сгради, на тесни, оживени улици, където е трудно или невъзможно да се паркира. Това положение създава сериозни неудобства както на служителите, така и на клиентите.

В големите градове като София, най-удобни са специализираните офис центрове като Боила. Те предлагат на своите клиенти всичко необходимо за техния бизнес. Едно от най-важните предимства е инфраструктурата – паркинги и близост до основни пътни артерии. Изборът на складове под наем в специализирана офис сграда е логичният избор, тъй като помещенията са готови за нанасяне – напълно завършени, с интернет, телефони, ток и всички необходими екстри. Това спестява разходи за ремонти и оборудване и дава възможност на мениджърите да се съсредоточат върху бизнеса си, а не да се занимават с досадни битови проблеми.

Ако допреди няколко години най-важната цел на фирмите беше да търсят офиси под наем в центъра, то сега това не е актуално. Пренаселените централни части са най-скъпите места за наемане на помещения. Те обаче в повечето случаи не предлагат никакви удобства – няма места за паркиране, няма коректни договорни отношения с хазяите, които често решават да вдигнат наемите по свое усмотрение. Това е невъзможно да се случи в офис сгради като Боила, където всички отношения са коректни и договорите се спазват стриктно.

В София открай време е трудно да се намери подходящото място за офис. Сега обаче нещата са много по-различни, отколкото преди десет години. Голяма част от фирмите комуникират помежду си чрез интернет, факсове и телефони, а при нужда от размяна на документи и стоки използват куриерски услуги. Това дава по-голяма свобода при наемане на офис. Наемите в специално проектираните бизнес сгради в покрайнините на големите градове са много по-изгодни. За много фирми не е удачно наемане на постоянен офис. Те се нуждаят от помещение за своя бизнес за няколко дни или определени часове. Такава услуга могат да получат в офис центровете, което дава свобода и гъвкавост, които се изискват от естеството на работата им.

При търсене на офиси под наем от http://boyla.net/офиси-под-наем, които ще бъдат посещавани от клиенти, местоположението е много важно. Задължително е да има удобни автобусни спирки в близост, защото не всички хора се придвижват с лични автомобили. Наемите растат съобразно близостта до метро или големи пътни артерии с оживено движение. Подходящият офис е с достъпен месечен наем, в близост до свободни места за паркиране, с интернет, телефон, климатик, санитарни помещения и не на последно място – стриктен договор за ползване.

Leave a Reply