Имате ли нужда от адвокат?

advokat-elisaveta-ivanova1. Обмисляте наемане на адвокат? Преди това определете внимателно проблема си.

Започнете с основното: „Имам ли нужда от такъв?”. Понякога е по-лесно когато знаете, че имате нужда от такава услуга. Ако сте били обвинени в престъпление, ако искате да започнете или сте страна в дело за развод, или сте ответна страна в спор – това, което ви трябва е адвокат. Но не само престъпници или страни в съдебни спорове се нуждаят от тях.

Квалифицирани адвокати – като адвокат Елисавета Иванова – също могат да предоставят съвети и знания на хора, които просто трябва да поговорят с експерт по гражданско, наказателно или административно право. Съветите може да ви помогнат да разберете понякога сложните правила, свързани с бизнес преговори и партньорства, покупка и продажба на имоти, развод и още много други. Държавните и общински органи имат редица изисквания, някои от които са много объркващи и неразбираеми за повечето хора.

Адвокатите помагат на своите клиенти, като ги предпазват от ситуации, които могат по-късно да причинят емоционални страдания или финансови затруднения. Един добър, висококвалифициран адвокат може да помогне не само на тези, които са в беда сега, но и на тези, които искат да избегнат възникването на проблеми в бъдеще. Може да започнете търсенето си за предоставяне на правна помощ като представите вашия случай на kantoraivanova.com, където могат да разгледат вашата ситуация от различни страни и да ви помогнат да я разрешите

2. Попитайте себе си, и близките си, дали е възможно и разумно да решите своите проблеми сами.

В много случаи може да сте в състояние да решите проблема си без помощта на адвокат. Ако някоя фирма ви е онеправдала, вижте дали има отдел за обслужване на клиенти. Често една жалба може да доведе до решение на проблема, което да ви удовлетвори, без да се налага да се намесва юрист. Може също така да се обърнете към Комисия за защита на потребителя.

От друга страна, понякога съветите на един юрист може да бъдат полезни и да си струват парите. Подходящият адвокат може да помогне и да ви гарантира, че на първо място вие ще се свържете с правилните хора и че няма да направите нещо, което ще навреди на вашия случай по-късно.

3. Определете доколко е неотложна вашата ситуация.

Ако сте били обвинени в извършване на престъпление или сте ответник в правен спор, трябва да се свържете с адвокат веднага.

Избягвайте всякакво забавяне в търсенето на адвокатска защита, ако сте били наранени в някакъв инцидент и планирате да потърсите вашите права. Чакането от няколко месеца може да застраши правото ви да потърсите помощ.

Когато помислите върху тези въпроси и си отговорите изчерпателно на тях намирането на правилния адвокат ще стане бързо, безопасно и сигурно.

Leave a Reply