Безжичен домофон с GSM – комуникатор

zakluchvane-s-chip-sigurnostЖивотът ни все по-често се превръща в сценарии от научно-фантастичен филм. Ако преди двадесет години опцията да отключим входната врата с мобилен телефон изглеждаше мираж, то това сега е напълно възможно. И не само защото технологиите са се развили в степен да обслужват ежедневието ни по-добре, а и защото нашите нужди създават все по-нови и оптимални технологични решения. Да, може и с ключ, но пъти по-удобно и безопасно е с телефон.

Услугите, които съвременните фирми за професионални домуоправители предлагат надхвърлят очакванията ни. Спестяват ни тревоги, осигуряват по-висока степен на сигурност за нас и близките ни. Чрез месечният абонамент към денонощния професионалния домоуправител, Вие получавате грижа за жилищната кооперация и опцията да изберете последната новост в технологиите : безжичен домофон с GSM – комуникатор.

Какво представлява това? Ще получите изчерпателна информация от Вашият професионален домуоправител, но сега на кратко ще разгледаме принципът на действие.

Това е система, която работи на база услугата на мобилен оператор. Монтажът е лесен и бърз и за разлика от традиционната домофонна система, по-евтин.

Системата работи с до 1000 запаметени номера. Едно позвъняване и вратата пред Вас е отключена. Това разбира се, нямаше да е предпочитан вариант, ако се тарифираше спрямо цените на оператора. Вашият професионален домоуправител, ще Ви изненада с информацията, че купувайки системата, цените за набиране и отключване са нула лева. Може да отключвате дистанционно, просто набирате. Удачен избор е за жилищни блокове, в които има стара домофонна уредба или такава, която не работи от години изрядно.

Професионалният домоуправител ще Ви разясни механиката на системата. Тя се включва директно към електронната брава. След позвъняване, се отключва за период, който предварително се задава като желан. Може да варира от една секунда до няколко часа. В системата се поставя СИМ карта, на която се запаметяват всички номера за достъп. Тук операторът на мобилна услуга е без значение. Тези номера могат да бъдат изтрити, променени или допълнени от вашият професионален домоуправител, което прави системата изключително мобилна за нови абонати, наематели или хора решили да сменят мобилният си номер.

Изключителните плюсове на системата са сигурност и надеждност. Може да отключите входната врата, в която и точка на града да сте. По съществото на работата си, тази система е незаменим помощник за хората със затруднени двигателни възможности и децата, които безотказно губят своите ключове, което налага смяна на цялата брава. В подобна ситуация, просто се обърнете към професионалният домоуправител и той ще изтрие и въведе новия телефон за отключване.

Leave a Reply