Щетите, които ще ви донесат главоболия

Някои неща, които животът може да ви поднесе, няма да бъдат напълно годни за лимонада, както гласи добрата стара максима за лимоните и свежата напитка. Напротив – някои случки ще са напълно достатъчни, за да променят живота ви и до такава степен, че да ви се струва, че нищо след въпросната ситуация не е същото.

Такъв един момент може да бъде злополука на пътя, при която има куп неприятни щети коя от коя по-скъпа и сериозна (ето защо е важно да имате медицинска застраховка). Това, което може да се направи в този момент, е да се помогне на пострадалите, ако има такива и след това да се проследят стъпките, описани в законодателството на Република България.

Защо веднага се замесва законодателството? Защото е изключително важно човек да може да бъде достатъчно компетентен за нещата, които му се падат права и абсолютно стриктен и изпълнителен спрямо нещата, падащи му се задължения.

Точно тези две страни на монетата ще бъдат разгледани днес и няма спор, че е важно да бъдете запознати и с двете.

Ако правата ви са да можете да търсите отговорност от виновниците в пътния инцидент (ако сте жертва), то задълженията ви са да имате сключени целия набор от документи на автомобила. Не може човек да бъде неизряден документално и да иска правна помощ – този оксиморон е напълно абсурден.

Защо да уточняваме щетите абсолютно акуратно

Застрахователни компании, предлагащи здравни застраховки

Когато настъпи пътно транспортно произшествие поради някаква причина, всеки започва да гледа щетите, които са се получили от него по собствения си автомобил. Това до някаква степен може да се отдаде на инстинкта да браним своето и да се грижим за него.

Не е лошо, обаче да огледаме и състоянието на автомобилите, собственост на останалите водачи, които участват в ПТП-то. Това ще изчисти по-нататъшните съмнения относно проблемите, настъпили в техните моторни превозни средства.

Истината е, че всеки може да добави някаква вреда с цел получаване на по-голямо възнаграждение. Това, разбира се, не е нито морално, нито законно, така че избягвайте да го правите.

Специалистите от BulIns.com съветват да се допитате до вашия застраховател, за да уточните стъпките, по които ще минете след двустранния протокол, попълнен веднага след настъпването на ПТП-то в присъствието на органи на реда.

Кой знае от какво имаме нужда

Единствените, които наистина могат да ви помогнат, са онези, които разбират ситуацията, в която сте попаднали, защото са минавали стотици пъти през нея. Процедурата винаги е една и съща, но имайте предвид, че тя ще бъде много тромава и това не трябва да ви изнервя.

Ако искате да забързате процеса – доверете се на опита на BulIns.com. Професионализъм, гаранции, традиции.

The following two tabs change content below.
Аналитик, имащ интереси в интернет маркетинга, психологията, търговията, seo и извличането на полезни данни от бази. Притежавам онлайн магазин за натурални хранителни добавки на компанията Аквасорс.