Регистрация на фирма в София – как се прави и какво трябва да знаем

Регистрацията на фирма в София се прави така, както и във всеки един друг град в страната, а за целта ви са нужни няколко неща:

  • Идея за бизнес;
  • Начален капитал;
  • Избор на юридическо лице;
  • Подходящ счетоводител или адвокат.

Регистрацията на фирма в София: Към кого да се обърнем и къде трябва да отидем

Според действащото законодателство в Република България, регистрацията на фирма се извършва от Търговския регистър към Агенцията по вписванията, като в случая София не прави изключение от това правило. 

Обикновено, регистрацията на фирма е процес, който изисква лично присъствие и представяне на определени документи от учредителя или упълномощен представител на фирмата.

Най-добре е това да става в присъствието на адвокат или счетоводител, които да ви напътства и насочва през този процес.

Може ли счетоводна кантора да регистрира фирма вместо вас

Счетоводната кантора не може и няма как да регистрира фирма вместо вас, тъй като това е правно задължение, свързано с вашия статут като учредител. Единственото лице, което може да извърши регистрацията вместо вас, това е упълномощен ваш представител.

Счетоводната кантора обикновено се занимава със счетоводство, данъчни декларации и консултации по финансови въпроси, но не може да извършва легални процедури като регистрацията на фирми.

За да извършите регистрацията на фирма в София или в други региони на България, вие трябва да се обърнете директно към Търговския регистър или да се консултирате със специализирани юридически фирми или нотариуси, които могат да ви помогнат с процедурата и да ви предоставят нужната правна помощ.

Как тогава може да ви бъде полезна счетоводната кантора при регистрацията на фирма

Макар и да не е в състояние да регистрира фирма вместо вас и от вае име, опитният счетоводител може да ви бъде ценен съветник и да ви навигира, така че да преминете много по-лесно и бързо през целия този процес (можете да се обърнете за съвет към Acc-ConsultCo.com).

Регистрацията на фирма изисква подготовката на голям брой документи, които сами трудно бихте комплектовали. Напътствията на опитен счетоводител ще направят това много по-лесно за вас, а процесът ще изглежда много по-кратък и разбираем.

Плаща ли се на счетоводната кантора за регистрация на фирма

Много счетоводни кантори имат твърдо определена такса, която изискват да бъде заплатена за да помогнат на свои клиенти в регистрирането на фирма. Има, обаче, и не малко изключения, които правят това безплатно, ако ще бъдете техен клиент и ако ще бъдат ваш счетоводители след регистрацията.

The following two tabs change content below.
Аналитик, имащ интереси в интернет маркетинга, психологията, търговията, seo и извличането на полезни данни от бази. Притежавам онлайн магазин за натурални хранителни добавки на компанията Аквасорс.