Първи стъпки при регистрация на фирма във Варна

Още при вземане на решение за създаване на фирма възникват въпроси и стъпки, които следва да решите и осъществите. Регистрацията на фирма във Варна е нелека задача, която изисква добра информираност и отлични професионални партньори (счетоводители). В тази статия ще отбележим стъпките при регистрацията на една нова фирма. Ето ги и тях:

  1. Запазване на име.

Тази стъпка поставя началото на всичко предстоящо. Запазването на име на новата фирма се извършва в сградата на агенция по вписванията. Разбира се, можете да проверите дали избраното от Вас име е заето, в сайта на агенция по вписванията. Ако избраната от Вас опция е свободна, то можете да регистрирате фирмата без да сте запазили името предварително.

  1. Подготвяне на документи, които са нужни при регистрация на фирма в град Варна.

За тази стъпка следва да проучите нужните документи, които са Ви нужни за съответния вид фирма, която желаете да регистрирате (т.е. ООД, ЕООД, АД и прочие). За всяко от дружествата са нужни различни документи. Цялата ситуация е сложна и особена, затова Ви препоръчваме да се консултирате със счетоводител. Професионалната помощ ще спомогне за улеснението и спокойното преминаване през всички стъпки, които ще Ви отведат до изграждането на бизнес.

  1. Сметка, която да откриете предварително.

Една от основните стъпки също е да откриете сметка на фирмата си. Внесете по сметката сума, която ще бъде Вашият основен капитал. След това остава да изчакате няколко дни, банката да Ви издаде удостоверение за внесен капитал.

  1. Внасяне на такса за регистрация на фирма във Варна.

При получаване на съответното удостоверение от банката, следва да внесете таксата за регистриране на фирмата Ви.

  1. Даване на събраните документи.

След като сме събрали всички документи, които са нужни. Ако имаме счетоводител, той е извършил всичко това вместо нас, следва подаването им.

  1. Удостоверение за вписване.

Връщаме се към агенцията по вписванията. След като регистрирате фирмата си е време да Ви се издаде удостоверение за вписване.

  1. Издаване на печат.

Финална стъпка е издаването на печат на Вашата фирма, който да поставяте на договори и всякакъв вид документи. Изборът на печат е изцяло Ваш.

При всички положения, най-удачният вариант при регистрирането на фирма във Варна е да наемете професионална помощ, която да Ви води през всички стъпки. Така ще ограничите губенето на време и неприятни емоции, които сто процента ще се окажат на пътя Ви при събирането на документи.