Как да извлечем максимални ползи от приема на Хитозан

Защо ви е необходим Хитозан?

Ако сте от хората, които постоянно опитват различни диети, но все не успяват да премахнат излишните натрупвания в проблемните зони, то със сигурност някаква грешка в усвояването на мазнините пречи на вашето тяло да се освободи навреме от тях. Неправилното усвояване и разграждане на мазнините, постъпили с храната води до тяхното натрупване в различни части от тялото, като при различните хора проблемните области са различни – талия, ханш, бедра.

Липсата на правилно разграждане на мазнините има сериозни последствия, не само за вашата фигура, но и за вашето здраве. Неусвоените липиди (съставните компоненти на мазнините) се отлагат под формата на мастните депа както в плътта, така и около някои важни органи и най-вече в кръвоносната система. Натрупването на определен вид мазнини, познати още като лош холестерол е причина за сърдечни заболявания и най-вече за хипертония, а тези заболявания, като знаем са сред основните причини за преждевременна смърт.

Ако страдате от някои от изброените тук проблеми или просто искате най-после да се отървете от неприятните натрупвания в областта на корема, бедрата и ханша е време да опитате хитозан. За разлика от повечето хранителни добавки, предназначени за редукция на теглото, хитозанът не съдържа опасни химични компоненти, които могат сериозно да застрашат вашето здраве. Хитозан е един природен продукт с мощно действие в борбата с мастните натрупвания.

Какво представлява Хитозан?

Както се подразбира от неговото име, Хитозан е форма на хитин, получена чрез химичен синтез на основното вещество. Вероятно знаете, че Хитинът е основна съставка на черупките на морските мекотели и някои насекоми, но той също се среща и в някои видове гъби и спори. В най-чиста и активна форма хитинът се среща в черупките на някои ракообразни, като раци, скариди и омари.

За свойствата на хитинът да се свързва с мазнините и да ги извлича се знае отдавна и първоначалното приложение на това уникално природно вещество е било именно тази дейност. Хитозанът се е използвал в продължение на дълги години в пречиствателните станции, където са използвани неговите способности да извлича от водата тежки метали, вредни масла и химични замърсители.

Как да извлечете максимални ползи от приема на Хитозан?

Хитозанът ще ви помогне най-после да се отървете от паласките, биреното коремче или бричовете, като възпрепятства натрупването на мазнини в тези области и дори успее да редуцира старите мастни образувания. Неговата уникална способност да се свързва и извлича от организма мазнини с тегло, надвишаващо 7 пъти негово собствено тегло го прави едно от най-ефективните средства за отслабване.

За да извлечете максимални ползи от приема на Хитозан, обаче е необходимо да знаете, че той не може да различи полезните от вредните мазнини, поради което има сериозен риск той да ви лиши и от някои мастно разтворими витамини, като витамините Е и А, D, F и K, които са изключително необходими за вашето здраве. Мастните киселини, като Омега 3,6 и 9, съдържащи се в рибата, лененото семе и някои ядки също ще бъдат извлечени от хитозана, заедно с лошите мазнини, а това прави консумацията им практически безполезна.

За да не се лишава организма ви от полезни за здравето мазнини е важно да ги приемате поне 3-4 часа преди или след приема на хитозан. Ако диетата ви е бедна на тези мазнини, можете да ги включите под формата на хранителни добавки, като ги приемате отново по различно време – поне няколко часа след като сте взели хитозан капсула. Дневната доза хитозан не бива да надвишава 2-4 грама, като периодът на прием е максимум 8-12 седмици. Хитозан се приема около 30-40 минути преди хранене с голямо количество вода.

Leave a Reply