Коя марка дограма да изберем?

Стотици са добрите производители на дограма в Европа, така че клиентите се объркват от толкова много марки и не знаят коя да изберат. В наши дни домакинствата залагат предимно на алуминиева и ПВЦ дограма, но за да стигнат до решение какво точно искат минава много време. По-долу в тази статия ще разгледаме най-добрите компании за изработка на дограма.

Съвременните PVC профили идват най-вече от Германия. У нас са популярни производители на дограма от Aluplast, Rehau, Salamander и други. Що се касае до алуминиевите прозорци, може да обърнете внимание на фирмите Altest, Kommerling, Profilink и така нататък. Всички тези брандове са шампиони в производството на прозорци и можете да им гласувате доверие.

Ако купувате PVC дограма е нужно да обърнете внимание на брой камери, стъклопакет, обков, механизъм за отваряне и затваряне и тем подобни. От ключово значение е да разполагате с прозорци, които ще подсилят енергийната ефективност на жилището, и ще му осигурят желаната звукоизолация. Това са и най-важните компоненти на пластмасовите прозорци.

За тези, които търсят алуминиева дограма, ще напишем, че тя се дели на топъл и студен профил. Топлият профил е с прекъснат термомост и не позволява появата на конденз. Той е по-често използван от домакинствата. Студеният профил без прекъснат термомост се предлага основно за заводи и фабрики, където топлоизолацията на е приоритет номер едно.

И, след като уточнихме кои са водещите марки за производство на алуминиеви и PVC профили, е време да посочите вида на дограмата, която искате да закупите. Всичко зависи от това какви средства може да заделите за прозорци и какво да бъде качеството на новите ви прозорци.

В обобщение

Не робувайте само на марката на дограмата. Търсете рационално решение за дома ви, ако искате да спестите пари от разхода на електроенергия и в същото време да разчитате на естетически издържания вид на прозорците ви, който ще допринесе за отличния интериорен дизайн в жилището ви. А сега ви желаем успешен избор на дограма и всичко най-хубаво.

 

Leave a Reply