Качествено осветление за баня – какво трябва да знаем

Изборът на осветителни тела за дома винаги е вълнуващ, особено когато си представяте как той ще заблести елегантно с новите полилеи или абажури.

Осветление за баня

Осветлението в банята също може да създаде допълнителна естетика и усещане за лукс и уют.

Всяко помещение обаче има своите специфични характеристики, които правят определени осветителни тела по-подходящи от други за съответното помещение.

При осветлението в банята това важи с голяма сила, тъй като там на първо място е необходимо да се съобразите с безопасността, иначе не бихте се радвали дълго на новите лампи.

За какво да внимавате при избор на качествено осветление за баня

Безопасността винаги е на първо място, особено в помещения, при които имате наличието на електричество и вода на едно място.

Ето как да определите кои осветителни тела са подходящи за осветление в банята.

Зони на сигурност

Когато избирате качествено осветление за баня, първоначално определете в коя част на банята ще го поставите. Тя е разделена на 3 зони на сигурност, които позволяват поставянето на осветителни тела с различна степен на IP защита, която предпазва уреда от проникване на вода.

Нулевата зона е във ваната и в душкабината, където разбира се не би трябвало да има осветителни тела. Останалите три зони обхващат определени разстояния от ваната или душа, като всяко от тях позволява осветление с различна степен на защита.

Проучете внимателно кой тип осветление е подходящ в съответните зони и проверете степента на защита на кутията на осветителното тяло.

Екипа на 2r-bg.com ще ви даде изчерпателна информация и ще отговори на всеки ваш въпрос при избора на осветителни тела, за да вземете правилното решение за вашите нужди.

Вид осветление

Разбира се, безопасността е ключов фактор, но не е единственият такъв при избора на осветление в банята. Трябва да помислите и за стила на вашия интериор, за да изберете осветителни тела с дизайн, който ще го допълни по елегантен начин.

Точковото осветление, още наричано лунички, е подходящо за тавана на банята, за да даде добро общо осветление. Стенните или висящите лампи не изглеждат добре, поставени в банята, и често не отговарят на изискванията за безопасност.

Можете да създадете и акценти в определени зони, например около огледалото, с употребата на спотове или друг вид локално осветление. Светлинните акценти са именно това, което създава атмосферата в помещението.

Разнообразието от луксозни осветителни тела в 2r-bg.com ще накара домът ви да заблести с усещане за лукс с едни от най-качествените и високотехнологични уреди.

The following two tabs change content below.
Аналитик, имащ интереси в интернет маркетинга, психологията, търговията, seo и извличането на полезни данни от бази. Притежавам онлайн магазин за натурални хранителни добавки на компанията Аквасорс.