Как да икономисаме пари от кухненски ремонт?

Помислете колко пари можете да спестите, ако се заемете със задачата сами да се погрижите за ремонта на кухнята. Цялата задача се състои в това да монтирате мебелите, така че подгответе необходимите инструменти, повикайте приятели на помощ и започнете с монтажа. Това е първият съвет, който искаме да ви дадем в тази статия посветена на кухненски ремонти.

Инструкциите за монтаж на кухненски шкафове не са никак трудни, стига да спазвате последователността им. На първо място е добре да свалите предварително чекмеджетата и вратичките, за да ги монтирате по-бързо и правилно. По този начин ще избегнете и евентуалните повреди върху тези мебели, тъй че бъдете гъвкави и действайте енергично.

От опита, който имаме ще напишем, че горните шкафове се монтират сравнително лесно. Стартирайте монтажа първо от ъгъла, за да не губите ценно време в следващия момент. Определете локацията на вашите висящи шкафове спрямо позиционирането на долните шкафове. Измервайте внимателно и се стремете да бъдете максимално точни в размерите.

Ако е дошло време да направите разрезите за ел. контактите в кухнята, можете да намажете кутиите им с дамско червило, и да ги притиснете силно към местата, където ще се поставят. Ролята на червилото е да остави печат върху шкафа. Сега следва да изрежете дупката и да оформите мястото чрез използване на ножовка. По този начин ще постигнете пълен успех.

При покупка на електрически уреди за кухнята, се старайте да поръчате всичко от един търговец. По този начин има голям шанс да получите отстъпка, за да спестите още средства от ремонта на това важно помещение. Не забравяйте да питате и за гаранционния срок на уредите. От особена важност е да имате достъп до сервизно обслужване при повреда.

Обърнете внимание и на избора на мивка. Не бива да взимате много голяма мивка, особено ако смятате да използвате съдомиялна. В този случай можете да спестите пространство от големия размер на мивката, тъй като и без това ще работите предимно със съдомиялната.

Разгледайте и вариантите за кухни по поръчка от Борман България, тъй като фирмата се занимава с изработката на кухненски мебели на високо равнище. Добрата новина е, че клиентите също участват при проектирането на мебелировката, за да бъде тя максимално близка до техните представи. Не мислете, че тази услуга е скъпа или недостъпна за вас.

Общо взето това са основната част от съветите ни за икономичен ремонт на кухня, с който бихте могли да спестите немалко средства. Разбира се, ако нямате време или разполагате с достатъчно пари, имате възможност да оставите цялата тази работа на професионалистите, които ще изпипат всеки един детайл и ще ви предоставят най-добрите крайни резултати.

Leave a Reply