Защо ПВЦ прозорците са предпочитани от потребителите?

Едва ли за някого е тайна, че ПВЦ дограмата е предпочитана на пазара у нас. Пластмасовите прозорци се предлагат на достъпна цена, а в същото време се грижат за подобряването на енергийната ефективност в домовете и работните места на хората. Те предоставят възможност за монтаж на различни видове стъклопакети, с чиято помощ се осигуряват отлични топло и звукоизолационни показатели. Всичко това са факти, които можете да проверите много лесно.

В интернет се изписаха множество статии относно качествата на PVC дограмата. Едва ли има смисъл да повтаряме думите за нейната издръжливост, устойчивост на температури и възможността да ви спести значителни средства от разхода на електроенергия. По-важното е, че съвременните профили са екологично чисти и подлежат на рециклиране, което ги прави един отличен избор за клиентите. Разбира се, ще добавим и още някои интересни свойства.

Може би не знаете но пластмасовата дограма вече издържа по-дълго на горене. При пожар тя не отделя вредни вещества във въздуха, тъй като при направата й се използват иновативни технологии, които спират възможността за отделяне на отрови. Точно това прави разликата с днешната ПВЦ дограма и тази, която помним от миналото, където екологията не беше приоритет в разработката на прозорците. Слава богу нещата се обърнаха с положителен знак.

Не бива да омаловажаваме факта, че големите производители на дограма от клас А – Aluplast, KMG, Trocal, Salamander и т.н. вече помислиха и за по-добрия дизайн на продуктите си. Освен класическия бял цвят сега се предлага богата палитра от разцветки и дори облицовки наподобяващи дървесни видове. По този начин потребителите могат да придадат страхотен интериорен и екстериорен вид на обектите си, което също липсваше преди много години.

Никой не казва, че дървената и алуминиевата дограма са демоде, но просто продуктите от поливинилхлорид превзеха пазара и станаха обект на огромен клиентски интерес. Тази тенденция едва ли ще изчезне с годините още повече, заради иновативните стоки и техните безкрайни функционалности. Разбира се, всичко това е в реда на нещата, тъй като все по-често строителните фирми използват именно ПВЦ дограма при строежа на различни видове сгради.

В обобщение

Е надяваме се, че отговорихме на въпроса защо ПВЦ дограмата е предпочитана от клиентите. Естествено, можем да добавим и още много положителни качества на пластмасовите прозорци, но смятаме че написаното до момента е било достатъчно за вас. Потърсете още информация по темата в интернет и направете своя избор на профили по-точен и лесен.

Leave a Reply