Защо е важна кремацията на домашни любимци?

Имайки предвид факта, че в България е забранено да се заравят домашни любимци в земята, заради възможност от заразяване на хора или други животни, то най-добрият начин да се разделите с кучето, котката или друго любимо животинче е да потърсите услугата за кремация на домашни любимци. В страната има няколко лицензирани крематориума, които я предлагат, така че можете да се обърнете към тях, когато настъпи загубата на приятели от животински произход.

Какво се прави при кремация на домашни любимци?

След като настъпи последният час на домашният Ви любимец, трябва да позвъните на крематориум за домашни любимци като http://petcremation.eu, за да Ви се укаже съдействие. Служителите на фирмата идват, взимат трупа и го превозват до крематориум чрез оборудвана с хладилна камера кола. Няколко часа или ден по-късно животното се изгаря в специална пещ.

Собственикът на домашния любимец може да присъства на процедурата, ако е заплатил за индивидуална кремация или иначе казано самостоятелно изгаряне. В случай, че стопанинът не пожелае или няма време да гледа случващото се, може да поиска видео запис на изпълнението. В края той получава урна с пепел или малък ковчег, където е поставена пепелта на животинчето.

Кремирането на домашни любимци е свързано с изискванията за хигиена и хуманно изпращане на животните. При термичната обработка не остават болести и зарази, които могат да бъдат причина за смъртта на куче, котка, заек, птица или друго същество. Вие можете да разпръснете прахта на места, където вашият приятел си е играл или просто да запазите урната във вашия дом.

Скъпо ли излиза кремация на домашен любимец?

Сигурни сме, че изпращането на домашният Ви любимец по подобаващ начин е важно за вас. В този ред на мисли, едва ли ще мислите за цената, както не бихте го направили, ако изпращате в другия свят човешко същество. Още повече, че не е никак хуманно да изгаряте животното сами или да накарате някой друг без опит да направи това. В този ред на мисли, сами можете да прецените, дали кремацията на домашен любимец ще излезе скъпо или е по-добрият вариант за вас.