Как да удължим живота на своя хладилник Либхер?

Хладилникът е уред, много по-различен от всички останали уреди. Той е много по-фин, като принцип на работа и изисква много повече внимание. Неговият компресор е основният механизъм, задействащ работата на уреда, а охлаждането се осъществява с помощта на специфичен газ.

Хладилникът е една сложна система, за която не знаем достатъчно, а закупувайки хладилник Либхер ще искаме той да ни служи дълго и качествено. Наслаждавайки се на изтънченото му присъствие е много вероятно да допуснем грешки, които ще влошат неговото състояние или ще повлияят на неговата работа, а това винаги ще ни коства пари и не малко неудобства. Ето кои грешки да избягваме, за да удължим живота на своя хладилник Либхер:

Транспортиране. Пътят на хладилника от магазина до вашия дом е първото предизвикателство, с което той и вие ще се сблъскате. От транспортирането зависи дали ще полеете новата придобивка или ще се наложи да извикате техник. Винаги транспортирайте своя хладилник Либхер в изправено положение, за да предпазите компресора от разхлабване и дори откачване от поддържащите го болтове. Дори леко разхлабване ще доведе до вибрация и шум по време на работа на компресора, а това е неприятно и сигурна предпоставка и за скорошна повреда.

Местене. Когато местите хладилника от една точка в жилището до друга е важно да сведете до минимум всяко по-рязко пускане на уреда на пода. Свалянето на хладилника по стълби е огромно предизвикателство, което често завършва с неговото изпускане. Подсигурете повече хора, които да държат хладилника здраво, облицовайте го в плат или фолио, за да предпазите покритието от надраскване и отделете повече време, за да можете да действате внимателно.

Смяна на местоположението. Когато правите ремонт у дома често се налага да промените местоположението на някои мебели. Новата визия на кухнята може да изисква хладилникът да заеме своето място другаде, но дали това е добре за неговата работа? Винаги поставяйте хладилника в най-хладната част на помещението. Никога до отоплителни уреди, готварски печки и срещу пряка слънчева светлина. Топлината ще накара дори един икономичен хладилник Либхер да консумира повече електроенергия, а в комбинация със светлината външното покритие ще изгуби бързо своя цвят и блясък.

Leave a Reply