Как да ползваме своя хладилник Либхер по-дълго?

Животът на един хладилник може да бъде внушително дълъг. На практика, много собственици на хладилник Либхер в края на краищата сменят своя хладилник не защото нещо не му е наред, а просто защото им е омръзнало да гледат стария си уред. Точно тук искам да вметна две думи за личния опит на моята баба, която ползваше своя хладилник около 25 години и все отказваше да го смени с нов, оправдавайки се, че “на стария всичко му е наред”.

Разбира се, никой не може да ви обещае, че хладилникът ви с марка Либхер ще работи безупречно почти 3 десетилетия, но това определено не е нещо невъзможно, стига да искате.

Едно от най-важните неща ако искате да използвате своя хладилник Либхер дълго време е да спазвате правилата за експлоатация. Знайте, че всички тези указания не са написани просто защото някой служител трябва да има работа, а защото е от голямо значение някои неща да се правят по определен начин.

Почистването…

Ако желаете да използвате вашия хладилник Либхер дълго време и той винаги да работи както трябва, тогава просто трябва да се грижите за неговото правилно почистване. Вътрешната хигиена не само ще го поддържа в добър и спретнат вид, но е и важна част от това да имате един правилно функциониращ уред.

Местоположението…

Поставете хладилника си Либхер така, че да има достатъчно разстояние от стената зад него. Много е вредно за уреда да го залепите до стената без да му оставите място да “диша”. Освен това, препоръчително е да не го местите от стая в стая или от място на място. Веднъж наместен, добре е вашият хладилник Либхер да си стои там, където е. Един толкова голям, тежък и немобилен уред е подложен на голямо натоварване при всяко местене.

Размразяването…

Ако хладилникът ви е от тези, които не се нуждаят от размразяване, тогава добре. Ако обаче е от моделите, които трябва да се размразявате, бъдете сигурни, че извършвате процедурата редовно и в съответствие с указанията. Макар че моделите, които не образуват лед са по-удобни, много хора не ги предпочитат поради простата причина, че те изсушават хранителните продукти в по-голяма степен.

Препълването…

Препълването с продукти също не е препоръчително. Добре е в хладилника Либхер, а и във всеки друг хладилник, винаги да остава по малко свободно пространство. Същото се отнася и за камерата и фризера. Освен това, винаги обръщайте специално внимание на хранителните продукти, които прибирате вътре и по-точно на тяхната температура. Никога не слагайте вътре топли тенджери, тави, тигани или други съдове с топла течност или хранителни продукти. Винаги оставяйте течностите и храната да се охлаждат добре и чак тогава ги прибирайте вътре.

Източник: http://kurtia.com/blog/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B5%D1%81%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82/%D1%85%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%BB%D0%B8%D0%B1%D1%85%D0%B5%D1%80-liebherr-808

Leave a Reply