Какъв електрически генератор да изберем?

В наши дни на пазара могат да се намерят различни електрически генератори. Най-използваните видове са с бензинов или дизелов двигател, като и двата модела имат своите предимства и недостатъци. Разбира се, когато избираме агрегати за ток, то ние трябва да се съобразим със задачите, които те ще изпълняват за работата или дома ни.

На първо време е желателно да знаете, че малките преносими електрически генератори са добра идея за вашата почивка на село или за ваканция с караваната. Тук по-търсени са бензиновите агрегати, тъй като са безшумни, компактни и не димят, колкото дизеловите. Преносимият генератор издържа до осем часа работа, без да се налага презареждане.

От друга страна стоят дизеловите генератори използвани за електрозахранване на по-големи обекти. С тях можете да осигурите достатъчно електрическа енергия за голяма хижа, къща, строителна площадка, магазин, офис и така нататък. Най-мощните устройства предлагат работен режим до 24 часа, което ви позволява да работите без притеснения за енергията.

Съществуват и специални модели с прикрепен теглич за автомобил, тъй че да получите пълно удобство при пренасянето на машината. Тези генератори вършат голяма работа на строителните фирми искащи да придвижват съоръжението към различни точки на страната. Подобен тип агрегати намират приложение и в селското стопанство нуждаещо се от ток.

Генераторът за ток трябва да е икономичен, и поради тази причина ви съветваме да обърнете внимание на машините с дизелови двигатели. Последните дават ограничен разход на гориво, износват се бавно и предоставят висока функционалност на потребителите. Дизеловите генератори може да са по-скъпото решение, но за сметка на това вършат чудесна работа.

Използвайки агрегатите за ток имайте предвид, че те имат нужда от периодична поддръжка. Устройствата работещи на бензин се ремонтират на всеки 7000 часа работа, това обаче не важи за дизелгенераторите, при които подмяната на части и техническия преглед се извършва при 13 000 часов работен режим. Имайте предвид всички тези неща, когато купувате генератор.

В зависимост от това, какъв обект ще захранвате с генератора се определя мощността му и съответно цената, която да заплатите. В мрежата може да откриете различни фирми предлагащи страхотни оферти, тъй че просто потърсете информация. Добрата новина е, че съществуват онлайн магазини, откъдето да направите поръчка на необходимото устройство.

Leave a Reply