Какви са ползите от сайтовете за колективно пазаруване?

Само малкото хора от Вас, които не са купували стока досега от сайта за социално или така модерното групово пазаруване може да се запита има ли ползи от тях. Всеки от Вас, Прочети »

Стартиране на собствен бизнес

Когато имате намерението да стартирате нов бизнес или пък вече ръководите такъв, то напълно обосновано ще се сблъскате с необходимостта от счетоводно обслужване. Можете да се възползвате от счетоводни услуги по два Прочети »

 

Качествени и визуално привлекателни килими

Красотата на килимите е първото, което се забелязва в жилището. Разбира се, за да се получи желания ефект, те трябва да бъдат правилно избрани за съответните стаи, съчетани с конкретния интериор. За избора оказват влияние различни фактори – цвят, размер, форма, дизайн.

Изборът според размера и формата се осъществява съобразно стаята, за която е предназначено изделието. В магазините има предложения с различни форми и размери.

За голяма стая обикновено се купува изделие, което да покрие целия под. В многофункционалното помещение килимите се комбинират, като по такъв начин се постига разделянето му на различни зони. Тук са подходящи малки и средни варианти. Квадрат и правоъгълник се вписват във всеки интериор. Понякога клиентите търсят изделия с кръгла или овална форма, за да подчертаят особеностите на стаята или мебелите, които са в помещението.

При дизайна трябва да с спазват някои правила за съчетаване на стил и цвят.

Цветът на килимите също се съчетава с останалите елементи на интериора. Не трябва да се използват изделия с големи рисунки в малки помещения. За тях са подходящи модели с малки рисунки, разположени по диагонал. Диагоналното разположение визуално увеличава пространството. Такова изделие може да се впише в интериора на стаята като се съчетае с помощта на подобен дизайн на мебелите или други текстилни детайли със сходни рисунки.

В тези малки хитринки не трябва да се допуска еднакви орнаменти на тапети и подово покритие. Между другото шарените изделия скриват много добре петната, появили се след време.

Ориентацията на стаята на юг или на север също може да повлияе на избора на цвят. За добре осветено помещение, прозорците на което са на юг, подхождат модели със студена цветова гама. Когато прозорците са разположени на северната страна на стаята, нейният интериор трябва да се оформи с топли цветове.

Разбира се, красивите килими трябва да са и с добро качество. За тази цел наред с цвета, формата и размера, трябва да се обърни внимание на плътността и материала, от който са направени. Съветите на консултантите в онлайн магазините могат да ви помогнат да направите правилния избор на качествени и визуално привлекателни килими.

Leave a Reply