Monthly Archives: April 2017

Спортно сако с риза – една добра комбинация

Спортните сака известни още като блейзъри се съчетават по прекрасен начин с риза. Голямото разнообразие от предложения, и постоянно променящите се модни тенденции обаче объркват голяма част от силния пол, който не знае какво решение да вземе. В тази статия ще се опитаме да ви научим, как да комбинирате спортното сако с риза, за да изглеждате добре и модерни.

Избирайки блейзър вие трябва да решите, дали желаете шарен или едноцветен десен. Ако не сте носили спортни сака до този момент, то просто селектирайте по-опростен цвят или райе. Постъпвайки по този начин, вие ще улесните процеса по избиране на подходяща риза. Но, нека разгледаме двата варианта поотделно, защото това е важно за читателите.

Какво представлява стрийминг медията?

Ако една снимка е равна на хиляда думи, то движеща се снимка се равнява на един милион. Но как да се вмести цялата тази информация в един телефон? Проблемът е, че няколко медни проводници – основната технология, която стои зад телефонните линии по домовете ни – обикновено не могат да пренасят информацията достатъчно бързо, за да доставят неща като радио и телевизия в домовете ни. Ако някога сте гледали как факс апарат изпраща или получава отпечатани документи с постепенна бавна скорост, ще съобразите, че телефонните линии не са в състояние да пренасят нещо различно от гласа на човека (единствената работа, за която са били предназначени).

Сравнение на даунлоудване и стрийминг
Преди да продължим, трябва да научим повече за начина, по който функционира интернет.
Данните (компютризираната информация) се движат ефективно в интернет, като се разбиват на малки битове, известни като пакети. Всеки пакет е адресиран независимо и пътува отделно, като различните пакети могат да пътуват по няколко различни маршрути. Представете си, че искате да изпратите наистина обемист учебник на приятел в друга държава. И вместо да пратите цялата книга, я разкъсвате на отделни страници, поставяте ги в отделни пликове с отделен печат и адрес и пращате всички тези пликове един след друг. Вашият приятел може да ги получава един след друг в малък интервал от време, в погрешен ред, но ще е в състояние да ги обедини отново в книга. Защо е нужно да се изпраща книгата толкова странно? Оказва се, че интернет работи най-добре по този начин, като всичко се разделя на малки парчета с близки размери.

Стрийминг медиите – които ни доставят музика и видеоклипове – могат да изглеждат по-развити в сравнение с технологиите, които хората са имали преди няколко години, но все още са относително примитивни. Изтеглената аудио и видео информация трябва да бъде компресирана драстично (значително да се намали нейното качество, за да бъдат малки файловете), така че да се изтеглят в разумен срок. Повечето стрийминг видеоклипове са все още доста малки и “пикселирани” (пълни с квадратни блокове), когато се възпроизвеждат като видео файлове. Това е така, защото дори най-добрите широколентови връзки днес не са достатъчно бързи, за да преобразуват огромното количество информация в телевизионна картина върху цял екран с висока разделителна способност. В рамките на няколко години – когато широколентовите връзки станат многократно по-бързи – ще стане възможно онлайн предаване на видео с изключително добро качество в мрежата. Тогава наистина ще настъпи ерата на информация по заявка!

Какви маратонки да изберем за спортуване?

Мнозина се питат какви маратонки да изберат за спорт, тъй като на пазара има огромно разнообразие от марки и модели, като производителите им твърдят, че са най-добрите. В тази статия ще разберете, кои спортни обувки са най-доброто решение за вас и нуждите ви.

Ако ви трябват маратонки за бягане, то ще се наложи да разгледате поне няколко различни модела, докато стигнете до правилния вариант за вас. Имайте предвид, че ходилата носят цялата тежест на тялото ви, и заради това са нужни комфортни обувки, които не тежат, а в същото време са удобни за носене и тренировки.

Какво е предназначението на пътната сигнализация?

Пътната сигнализация представлява съвкупност от средства за организация на движението, която се налага заради дисциплината по пътищата или за извършване на ремонтни дейности. Няма шофьор, който да не е срещал сигнални конуси, ленти, предупредителни табели и тем подобни, които влизат в ролята си при затваряне на определени пътни участъци.

Качествена смяна на щрангове за водоснабдяване

Съвременният човек не може да си представи живота без постоянното наличие на вода в жилището му. Качеството на подаваната вода много зависи от чистотата на водопровода, в това число и от тръбите, намиращи се в жилището.