Monthly Archives: August 2015

Защо сложих точно ПВЦ дограма в дома си

Има много причини заради, които си заслужава да монтирате ПВЦ дограма във вашия дом. Разбира се, няма да ми стигне времето да изброя всички и за това ще се съсредоточа върху основните, за да може да направите правилна преценка. Дойде ли време за смяна на дограмата хората най-често се колебаят между алуминиеви и PVC профили, а някои залагат на добрата стара дървения.

Аз лично избрах ПВЦ дограма от Мастер Пластик заради нейната издръжливост. Имайте предвид, че когато профилите са монтирани правилно от професионалисти, то те имат много голяма трайност и вие ще им се радвате дълги години. Фирмата, която избрах сподели с мен история за свалена дограма на 22 години, която е запазила своя добър външен вид и по нея не са отчетени никакви сериозни дефекти.

Забележете, че в гореспоменатата ситуация говорим за стар модел дограма, която въпреки някои свои несъвършенства е устояла на годините и е била напълно годна за използване. Нямаше как да не се впечатля от този разказ на работниците си още повече, че нямам намерение да сменям дограмата пред десетина години.

Разбира се, освен издръжливостта на ПВЦ дограмата се интересувам и от топло и шумоизолацията, която тя ми предлага. Исках да постигне енергийно ефективен дом и нямаше друга алтернатива пред мен. Сега през зимата топлината от електроуредите ми не напуска апартамента и моето семейство се чувства изключително уютно, когато всички сме вкъщи.

Не на последно място слагам и визията, която придава новата дограма на помещенията ми. Домът ми сякаш се отвори и стана по-пространствен, белите като сняг профили придават на терасата ми изчистен външен вид, от който съм напълно доволен. И забележете всичко това ми се предлага на една много достъпна цена.

В обобщение ще кажа, че трите фактора издръжливост, енергийна ефективност и дизайн изиграха решаваща роля при слагането на ПВЦ дограма в моя апартамент. Вие преценете дали съм бил прав или не.

Как направих поръчка на интериорни врати

Само преди месец направих основен ремонт на дома си, който включваше и поставяне на нови интериорни врати от дърво. Дълго време се лутах, докато открих наистина качествени модели, които подхождаха на помещенията ми, но разбира се за това ми помогна и световната мрежа. Именно в интернет открих богата информация за различните видове врати на пазара и така се свързах с фирмата, от която поръчах обзавеждането.

Научих много неща за интериорните врати, така че сега съм напълно готов да поръчам още няколко и за офиса си. Оказа се, че съществуват различни видове врати, сред които ролетни, плъзгащи се, стъклени или сгъваеми. Всяка една от тях има своите положителни страни, както ме увериха от софийската фирма Борман Комерс.

За моя апартамент най-важно бе вратите да бъдат здрави и елегантни. Заложих на масивен дървен материал, който определено придаде красива нотка на помещенията вкъщи. Получих и гаранция за качество и по този начин се убедих в професионализма на фирмата, която избрах.
С новите си врати аз съм по-близо до природата и дори усещам нежния аромат на натурална дървесина, който е обхванал голямо пространство от жилището ми.

За завършената визия на дома ми наех професионален дизайнер, който подбра вида на дървото, от което са изработени вратите и шарката. По този начин в момента интериорните врати се допълват чудесно с останалите мебели вкъщи и картината е изключително приятна. За това мое удоволствие платих малко повече пари, но въобще не съжалявам за направената инвестиция, тъй като тя е за дълги години.

Освен качественото дърво вратите за хола и кухнята имат добавени стъклени детайли във вид на квадрати, които придават допълнителна краска. Малките прозорчета са просто дизайнерско допълнение, но през тях не може да видите какво се случва от другата страна на помещението. Лично аз съм много доволен от избора си, който бе реализиран с помощта на специалистите от екипа на Борман Комерс в град София.

От едноименната компания ми доставиха продуктите със собствен транспорт и направиха изключително прецизен монтаж. Изказвам моите благодарности към монтажистите и скоро ще се възползвам отново от техните услуги.