Monthly Archives: July 2015

Прочетете как избрах входна врата за апартамента ми

Аз съм поредният потребител, който търсеше стабилна входна врата за апартамента си. Главната ми идея беше да намеря продукт с добра визия, който да ме предпази от опити за влизане с взлом. Разбира се, открих десетки, че дори стотици предложения, които леко ме объркаха, тъй като не съм специалист и не знаех какво точно ми трябва.

Слава богу интернет ме запозна с различните видове входни врати и техническите им характеристики. Има много модели, които комбинират перфектна визия, а също така пречат на престъпниците да си вършат работата. Посетих най-малко десет сайта, за да попадна на фирма Борман Комерс, която ми предостави пълна информация за продуктите си.

Едно от най-важните неща е да намерите врата, която издържа при различни атмосферни условия и в същото време защитава дома ни от криминални посегателства. Обяснено ми беше, че качествените врати са изработени от здрави материали, за които ще стане въпрос по-долу в статията ни.

Аз не търсех просто поредния метален вход за жилището си, а продукт, който ми гарантира ефективна топлоизолация и да ме пази от външния шум. За щастие след кратка справка с фирмените консултанти намерих решението, което ми костваше малко повече от 250 лева.

Спрях се на метала, като най-разпространен вариант за външни врати. Първоначално бях изненадан от чудесния вид на продукта, който ме грабна с цветове и дизайн. Нямах нито секунда колебание дали да закупя стоката, защото ми вдъхна доверие още при първата ми среща с нея.

Наетата от мен фирма взе мерки за вратата и я постави без никакви затруднения. Аз и съпругата ми дори не усетихме кога свърши работата и вече се радвахме на новата си придобивка. Истината е, че инвестирахме немалко пари, но пък за тази сметка получихме експресна доставка и монтаж на място.

Подсигурих се и с допълнителни средства за сигурност, сред които алармена система, понеже живея в опасен софийски квартал. От момента, в който купих вратата нямам опасения за собствеността си и ходя на работа спокоен. Не съм рекламен агент, но спокойно мога да препоръчам Борман Комерс за всеки, който се нуждае от повече сигурност в апартамента си.

И за последно бих ви посъветвал да не взимате евтини входни врати, за да не съжалявате за инвестираните ви средства. Покажете вкус и се обърнете към оригиналните решения на пазара.

 

 

Как да използвате бронзант за тяло

бронзант

Бронзантите набират изключителна популярност последните години. Те се превръщат в едни от най-търсените и предпочитани продукти на пазара, не само заради добрите им качества, но и заради достъпните цени. Слънчевите лъчи и прекаленото излага на тях става все по-вредно за кожата и може да доведе до кожни екземи, алергии и други болести, а също така може да предизвика слънчасване. Въпреки всичко всяка жена иска да притежава добър и красив тен на кожата! Бронзат Faberlic за тяло е перфектно решение на този проблем. Ходенето на солариуми изисква време и също уврежда кожата, докато бронзанта за тяло е козметичен продукт, който се прилага вкъщи самостоятелно, което ви спестява време и пари.

Има много начини за използване на бронзанта, но за да получите желания бронзов тен, трябва да го прилагате правилно. Ето ви и няколко от най-добрите и ценни съвети за това как да използвате бронзанта за тяло ефикасно:

 

 • Задължителна ексфлоация преди да употребата на бронзант

  Преди да използвате бронзант за тяло е добре да ексфлоарирате вашата кожа. Специално внимание е добре да обърнете на по-твърдите места от кожата на тялото си, който са  около колената, лактите, кожата върху петите и глезените. Ако не се постараете да почистите кожата си, след прилагането на бронзант може да получите по-тъмни петна, особено при тези части от тялото.

 • Запазете си час при козметика

  Премахването на нежеланите косъмчета от тялото ви ще улесни процеса по добиване на желания тен. Това спомага за равномерния и ефикасен ефект на бронзанта. Ако не се погрижите предварително тенът ви може да стане на петна, което няма да се хареса на никого.

 • Използвайте крем за хидратация

  Преди да започнете нанасянето на бронзанта, използвайте крем за хидратация на тялото. Добре е кожата ви да бъде добре овлажнена по цялата си дължина, като разбира се когато го правите обърнете специално внимание на по-сухите места. Хидратирането на кожата я прави по-мека и я подхранва, което ще спомогне за правилното и равномерно нанасяне и ефект на бронзанта за тяло.

 • Купете си подходящ бронзант за вашата кожа

  Много е важно да си купите бронзант, който е подходящ за пигментацията на вашата кожа. Нюансът на кожата ви трябва да съответства на нюанса на бронзанта – никой не обича хора със светла кожа, които изведнъж са станали кафяви.

 • Уверете се, че кожата ви е напълно суха

  Преди да нанесете бронзанта за тяло върху кожата си се уверете, че тя е напълно суха. Мокрите участъци от нея ще бъдат причиня тенът ви да стане на петна, което не е красиво.

 

Винаги използвайте професионални и качествени козметични продукти и бронзант на доказани марки.

Кое е водещото при избора на фризьорски ножици

фризьорски ножици

Професионалните фризьори са истински факири със своите ножици. Те разполагат с богат набор от фризьорски ножици, за да покрият изискванията към отделните подстрижи. За тях не е проблем да се ориентират какво точно им е необходимо и кое е водещо при избора им, но за по-начинаещите сме изготвили списък с насоки, които да улеснят избора им.

 1. Размерът има значение – Можете да намерите фризьорски ножици с различни размери. Необходимо е да подберете този, който ще ви е най-удобен. Излишно е да инвестирате във фризьорска ножица, която ще употребявате рядко.

Не преведе грешката да включвате опората към дължината на ножицата. Тя се измерва от върха на острието до края на по-дългата дупка за пръста.

Трик – подходящият размер за вас може да се определи, като поставите ножицата върху дланта си. Дупката за пръста трябва да е в основата на палеца, а върха да съвпада с този на средния ви пръст.

 1. Обърнете внимание на материала, от който са направени и вида острие на ножицата. Тези принадлежности се употребяват най-малко 2-3 години и те трябва да са издържливи и сигурни.

Видовете остриета можем да разделим на две – изпъкнали и скосени. И двете имат своите предимства и трябва да се запознаете внимателно с тях, за да подберете правилното за вас и уменията ви.

 1. Имайте предвид, че фризьорските ножици се използват непрестанно и по цял ден, за това трябва да сте сигурни, че са ви удобни. Комфортът при тях е много необходим, за да избегнете измарянето на ръката.

Съществуват няколко вида дръжки, които да съответстват на различния стил на подстригване и разбира се на формата на ръката – симетрични, несиметрични, дръжка „щъркел“. Вие трябва да сте наясно коя ви е най-удобна за работа, за да си осигурите максимален комфорт при употребата й.

 1. Насочете се към фризьорски ножици с опора. Това се отнася за тези от вас, които главно използват ножици в салона си. Опората за пръста значително ще намали напрежението в ръката ви и ще улесни работата ви.
 2. Независимо то избора ви на фризьорски ножици трябва да знаете и как да ги поддържате. Няма фиксиран период за заточването им. Това зависи изцяло от интензивността на употребата им.

Всеки ден трябва да ги почиствате старателно. Смазвайте ги редовно, като използвате специално предназначено за целта масло, а не това за машинките за подстригване.

 1. Накрая, ако за първи път си купувате фризьорски ножици, не се впускайте към най-скъпите. Сами ще установите, че съвсем скоро ще са ви необходими нови, които да отговарят на усъвършенстваните ви умения.