Monthly Archives: June 2015

Система за външно видеонаблюдение

Охранителните системи за външно видеонаблюдение са строго специфична нужда за всеки, който иска да защити дома си от крадци или трябва да се погрижи за работната си база, независимо дали тя е склад или нещо друго, което има нужда от външно видеонаблюдение. Когато тръгнете да инсталирате система за външно видеонаблюдение от Ай Кен Си ООД, е добре да съсредоточите вниманието си върху два основни аспекта. Първият е от какво се нуждае вашият имот и второ от какво се нуждае вашето семейство. Двата фактора са коренно различни и същевременно еднакво важни, което прави решението сложно и трудоемко.

Нуждата на вашия имот от видеонаблюдение

Когато взимате решение как и къде да инсталирате вашата охранителна система за външно видеонаблюдение, обикновено нещата са строго преценени и точни. На първо място вие трябва да огледате имота си и да вземете под предвид всички външни фактори, климатични промени, терена, който трябва да покрият камерите и т.н. Разходете се из имота си и си направете бележки. Опитайте се да забележите местата, на които обикновенно не обръщате внимание – откъде най-лесно може да се проникне във вашия дом, защо те са уязвими и как да ги подсигурите. Помолете професионалист или някой приятел, да се разходи с вас и после си сравнете бележките, за да може да покриете дори местата, които сам не сте забелязал.

Помислете за нуждите на Вас и семейството ви

Всички ние имате някои основни и конкретни нужди, когато се стигне до видеонаблюдение и охранителни системи. Сетивата ни за сигурност са строго специфични и трябва да се вземе под предвид всеки един член на семейството, който обитава къщата. Независимо дали от ситуацията в квартала, в който живеете или може би появата на нов член на семейството, но понякога кучето пазач не ни кара да се чувстваме напълно сигурни и искаме да защитим и предпазим дома си от проникването на крадци.

Когато се нуждаете от система за външно видеонаблюдение се консултирайте със специалист и обърнете специално внимание на съветите му. Професионалните системи и камери за видеонаблюдение са инвестиция във сигурността и комфорта на вас и вашето семейство.

Как да действаме, когато намерим дървеници?

В миналото е известно, че ужасните дървеници и вече тръпки ме побиват само от написването на думата, са живеели в дупките около птичите гнезда и в пещерите. За съжаление обаче те са променили домовете си и сега им харесва да са в скрити, тъмни местенца, в близост до човешка кръв. Например, креватните дървеници са много близки с нас. След като нападнат дома ни, те се крият недалеч от приемника си.

Въпреки че не са носители на опасни патогени, те причиняват ужас и предизвикват страх и отвращение у много домакинства. Освен всичко, са и много устойчиви и трудно им се противодейства.

Нашествието на дървеници се открива много трудно, поради факта, че те предпочитат нощния живот, имат дребни размери, безболезнено хапят и си предпочитат скритите местенца.

Дори и да ги забележим, в някои случаи ги бъркаме с други гадинки като кърлежите или килимните бръмбари, а ухапванията асоциираме с ухапвания от бълхи или комари.

Дори и да имате и най-малките съмнения за наличието на дървеници в къщата, направете задълбочено издирване на гнездото им и незабавно вземете нужните мерки.

Тогава не се бавете нито за миг и незабавно действайте, защото тези вредители са едни от най-упоритите и ужасни гадини.

Като за начало почистете дома си с прахосмукачка и силен препарат, разтворен в гореща вода. Не пропускайте абсолютно нищо – от всички повърхности до мебелите и леглата. След това внимателно обходете и изчистете процепите, ръбовете, гънките, пукнатините, местата около копчетата и шевовете. Не пропускайте первазите на прозорците. Пуснете на много високи градуси пералнята, в която изперете калъфките си, чаршафите, пижамите, възглавниците, шалтета, покривала, ако притежавате гоблени и всякакви останали повърхности от текстил, за които се досетите.

След това при възможност ги изсушете в сушилня и изгладете. Преместете си леглата така, че да не докосват стените у дома. Измийте много внимателно подовете, первазите, лайсните и всичко, което се намира приблизително на метър и половина от пода. Използвайте силни и качествени препарати и не пестете вода. Най-добре е, да запечатате матраците със специални торби. Запълнете всички отвори , пукнатини, цепнатини (особено в близост до тръби), електрически ключове, контакти, разлепени тапети и цепки по стените. Дървениците са проклети и могат да минат и през най-малките отвори и грапави повърхности. Почистете цялата мебелировка в дома си. Като се старайте и бъдете по–прецизни с долните части, шкафовете, които са по-близо до пода, и с вътрешността им.

Но, ако въпреки всички тези мерки и действия, които предприемете, все още имате дървеници, тогава е хубаво да извикате специализирана сертифицирана фирма за борба с тях.

Тогава обаче, трябва да знаете, че преди да се появи фирмата в дома или в офиса Ви, е хубаво да подготвите съответния терен по следния начин:

  1. Матраците, подматрачните рамки и дюшеците, да не са покрити с нищо.
  2. Ако си държите нещо под леглата, извадете го и го сложете в средата на стаята.
  3. Изметете или минете с прахосмукачка пода. Така ще унищожите част от яйцата на дървениците. Боклукът изхвърлете в найлонов плик заедно с торбичката от прахосмукачката. След това запечатайте плика и го изхвърлете далеч от дома ви.
  4. Проветрете дрехите, преди да е дошла фирмата. Желателно е да не ги прибирате в гардеробите.
  5. Изперете всичко – лично, спално бельо и всякакви покривала и текстилни повърхности на над 45 градуса.
  6. Къщата трябва да е празна, дори и без домашни любимци. Приберете се у дома след малко повече от 2 часа.

Фирмата, която сте си избрали да Ви посети, след като дойде ще иска да огледа определени места, до които Вие трябва да им осигурите лесен и бърз достъп: стари дупки от закачалки и пирони, матраци, подматрачни рамки, дюшеци, рамките на леглата, календари, картини, первази, гоблени, контакти, ръбовете на меката мебел и, ако има, отлепени тапети.

Вземете превантивни мерки, за да не ви се появят дървеници у дома. Като например: не купувайте мебели втора употреба, след като сте пътували някъде, много внимателно и старателно проверявайте багажа си, преди да го внесете в къщата си, веднъж -два пъти годишно викайте специализирана фирма за борба с вредителите. Но не трябва да сте единствени, а се постарайте и съседите Ви да се подложат на тези пръскания.

Хубаво е да знаете, че най-често срещаната дървеница е креватната. Съществуват още тропическа, дървеница по европейската лястовица, прилепови дървеници и пилешки дървеници.

Най-хубавата новина, която е свързана с дървениците е, че те не са преносители на заболявания с кръвта на жертвите си. В техните организми са открити около 27 патогена (човешки) както и хепатитни. Нещото, което ги отличава от повечето паразити, които смучат кръв, е че нито една дървеница не е инфектирала жертвата си при ухапване.

От самото ухапване са свързани повечето заболявания, които по различен начин понасят на хората и всеки организъм реагира различно. Често имаме неприятен сърбеж, червеникав обрив. Но някои хора са много чувствителни към слюнката на дървениците. Тогава може да се получат екземи, лезии и остри реакции, стигащи до алергичен шок.

 

 

PVC дограма достъпни цени

Ако сте решили да смените старта дограма с нова, то със сигурност сте отделили време да разгледате предложенията в интернет и по магазините. Предложенията на производителите са разнообразни и съобразени с всеки вкус и нужда.

Може да се сдобиете с нова PVC дограма на много прилични цени. Ако заложите на сезонните отстъпки или на промоциите на конкретни модели  ще успеете с приличен бюджет да подмените дограмата в дома с нова.

Имайте предвид, че това е продукт, който постоянно се развива технологично. В тази индустрия особеното е, че всеки сезон изскача нова серия, която има по-добри показатели от предходната. В този смисъл покупка на PVC дограма от Cik2009.bg от среден клас е най-разумното решение. Като всичко, произведено, за да задоволи и най-непретенциозните вкусове, така и дограмата от ниския клас не е препоръчителна, тъй като е много вероятно да не останете доволни от нея. За това, не пестете средства  и купете среден или висок клас продукт, който може да Ви служи вярно дълги години.

Подмяната на прозорците и вратите е дългосрочна инвестиция и не си заслужава да правите каквито и да е неоправдани разходи, с не до там качествена такава. Това означава скоро след монтирането й да се наложи да смените прозорците и отново да сте потънали в разходи.

Разгледайте предложенията на пазара и се ориентирайте в цените и качеството, което стои зад тях. Имайте предвид, че изобилието е голямо и може да направите микс от PVC дограма, за да задоволите различните нужди на всяка стая в дома. Така например удачно за спалните помещения е да е с стъклопакет, който изолира шума. Ще си осигурите приятна почивка, без да се съобразявате с шума на вън. Безспорно най-неприятно е, когато сте си легнали и сте се настроили за приятна почивка, трафика на вън или ремонт на улицата да попречи на съня Ви.

Помислете за всяка от стаите и дейностите, които извършвате в нея. Така по-лесно ще вземете решение, какво Ви е нужно. Примерът със звукоизолиращите стъкла показва, че не е нужно във всяка стая да монтирате такива, а само там, където реално имате нужда от това. Ако трапезарията Ви гледа към вътрешен, тих двор, то очевидно може да си спестите покупката на PVC дограма с допълнителна изолация от шум.
Най-важно е да прецените правилно, къде, какво Ви е нужно, за да може да направите разумна покупка, която да Ви служи вярно дълги години. Отделете време и направете план, за да потърсите най-съответстващата на него PVC дограма и да се сдобиете с нови прозорци и балконски врати, които да закупите на най-изгодна цена.

Премахване на стрии

Една голяма част от хората се притесняват да покажат телата си. Различни могат да бъдат причините, но една от главните е наличието на стрии. За голямо наше съжаление премахването на стрии е трудно, а се появяват сравнително лесно в различни етапи от живота както на мъже, така и на жени.

При някои момичета в резултат на бързото им израстване през пубертета се образуват стрии главно в областта на корема и ханша. Доста често срещано явление е и по време на бременността да се появят по тялото на жената.

Рязкото качване на килограми и увеличаване обема на конкретни области от тялото е в основата на появата на стриите. Те в действителност са подкожни разкъсвания, които се появяват в резултат на силно дехидратирана кожа. В началото са червени, но с времето зарастват. Разкъсванията биват запълнени със съединителна тъкан и избледняват постепенно.

За премахване на стрии на ниска цена, могат да се използват няколко метода. Лечението им зависи в голяма степен от тяхната „възраст“. Колкото по-рано започнете да ги третирате, толкова по-голям успех ще имате със заличаването им.

Когато стриите са по-стари ще ви е необходимо доста търпение и постоянство, за да ги заличите. Те са по-бледи от останалата ви кожа и често са хлътнали и набръчкани. През лятото се забелязват повече, защото докато вие събирате тен, те си остават бледи – съединителната тъкан не може да потъмнява.

В домашни условия можете да разчитате на утайка от кафе. С нея си направете скраб и обтривате засегнатите области. Съществуват и различни кремове с етерични масла или алое вера, които също имат положителен ефект и заличават в някаква степен стриите по тялото.

С напредването на технологията са измислени и различни начини, които успешно премахват стриите по кожата. Тези методи всъщност дават най-добър резултат и то в по-кратки срокове и са способни да повлияят не само на пресните, а и на по-стари, големи и дълбоки стрии.

Един от методите е с помощта на лазер. Лазерното премахване на стрии е безболезнен и ефективен начин да се справите с проблема. Друга възможност е чрез микродермабразио. Тази техника се предлага в Космо Медикал и дава отлични резултати.

Технологията премахва най-горния слой от мъртви клетки, изглажда фините бръчки и премахва стриите. С микродермабразиото ще обновите и тонизирате изцяло кожата си напълно безболезнено и безопасно.

ПВЦ изолация на покрив – характеристики

ремонт на покрив

Изолацията на покрива винаги е била от първостепенно значение за защитата на сградите. Най-често влагата прониква именно от там и причинява поява на течове, разрушаване на мазилки и образуване на мухъл в жилището. Разрушаването на покривната конструкция винаги се свързва с много нерви и средства. Един чудесен вариант при ремонт или изграждане на нов покрив е полагането на ПВЦ изолация.