Monthly Archives: April 2015

Как да се снабдим с висококачествени LED lenti

Години наред българските потребители свикнаха да използват така наречените LED lenti за дома и офиса. Това доверие дойде основно от опцията за спестяване на електрическа енергия, която в последно време излиза много скъпо на клиентите. За съжаление обаче на пазара може да немрите и фалшиви крушки, които не задоволяват нуждите ви от достигане до максимала нощност и дълготрайност.

В настоящата публикация ще споделим някои важни фактори при избор на светодиодни крушки с добро качество. Отправяме апел към клиентите да търсят само оригиналните варианти, тъй като всичко друго би било излишно харчене на пари.

Купувайте LED lenti само и единствено от популярните търговски вериги предлагащи тези изделия. Ако не знаете къде да ги търсите винаги може да използвате интернет за справка. На ваше разположение ще се покажат десетки, че дори стотици магазини и фирми, от които да получите стойностен продукт на разумна цена.

Не си позволявайте да взимате крушки или LED ленти със съмнителен произход, защото те могат да доведат до аварии и дори проблеми за вас самите. Избягвайте битаци и малки пазарчета, където се продават подобни изделия.

В случай, че купувате светодиодна лента за градината например, винаги искайте да ви демонстрират нейната работа. Четете обозначенията на опаковките и следавайте указанията за употреба, не правете експерименти, тъй като има риск да влошите нещата.

На вашето внимание са предоставени и няколко онлайн магазина за LED lenti, така че не е нужно да напускате жилището си, за да се снабдите с въпросните лампи. Поръчайте по интернет и намерете високото качество, както следва да бъде.

В заключение

Задължително отбелязваме, че онлайн магазините към днешна дата са оторизирани да продават всякакви видове продукти. Вие получавате стоката със съответния сертификат за качество и даже гаранционна карта, която важи пред търговеца. Смятаме, че статията е била достатъчно изчерпателна, за да ви запознае с LED lenti от близо.

Сребърни обици са сред най-търсените бижута

Носенето на сребърни обици никога няма да излезе от мода. Те винаги са били едно класическо дамско бижу, което изключително много допада на онези момичета и жени, които изразяват предпочитание към по-хладните метални отблясъци на среброто. Не случайно в древността златото е асоциирано със слънцето, а среброто – със студената но опияняваща красота на луната.

Сребърните обици не са толкова скъпи, колкото златните и платинените, но за сметка на това са не по-малко красиви, което лесно обяснява защо толкова много жени ги предпочитат. Мнозина си купуват сребърни бижута, дори и ако разполагат с предостатъчно пари за златни или платинени. Това на кратко може да се определи като въпрос на стил.

За радост на почитателите на среброто, сребърните обици днес са дори по-красиви, от колкото са били те в миналото. Причината е, че днес сребърните бижута масово се покриват с най-скъпия метал – родий. Това се прави за да се защити по-меката повърхност на среброто от външни наранявания от една страна и за да се придаде по-красив цвят от друга. Не е тайна, че родият притежава почти бял огледален отблясък, което прави сребърните бижута просто неустоими. Понякога се използва вместо родий друг висококачествен метал – паладий, чийто ефект не е много по-различен.

Ако сте решили да си купувате сребърни обици и сте проучили внимателно моделите, които се предлагат, най-вероятно сте останали много изненадани от моделите, които са изработени от розово сребро. Интересно е, че мнозина дори не подозират за това, че подобни бижута съществуват и са силно заинтригувани от тях когато ги открият.

Изработени по този начин, сребърните обици всъщност изглеждат доста по-различно от стандартните сребърни бижута, които сте виждали. Те всъщност повече приличат на такива от розово злато, от колкото на сребърни, така че реакциите на клиентите обикновено са смесени. Розовото сребро изглежда много нежно и женствено, което кара почитателките на по-ледената красота да го избягват, докато много момичета, които по същество избягват да носят сребърни обици остават наистина запленени от тези модели.

Ако търсите сребърни обици, най-важно е може би да разгледате колекциите на Сваровски. Известната бижутерска марка работи основно със сребро, а сребърните обици, които предлагат са сред най-стилните и оригинални по отношение на изработката.

Колко ще ни струва услугата Професионален домоуправител?

Колкото и да ни се иска всичко да върви по ноти в кооперацията, в която живеем, реалността често ни приземява. На какво се дължи това? На простата сентенция: колкото хора, толкова мнения. Ако погледнем реално, в тези думи се крие и отговорът на въпроса, защо сме заобиколени от хора, които нехаят за общата собственост.

Ремонт на компютър, може ли да се справим сами

Когато всички машини у дома откажат – настава паника и ужас. Много хора работят от домовете си и разчитат на своят компютър ежедневно. Какво се случва когато изникне непредвидена ситуация? Ремонтът на компютри и лаптопи е услуга, която все по-често се налага да използваме, предвид факта, че машините които експлоатираме имат своят праг на износване и рано или късно започват да създават проблеми.

Към кого се обръщате, когато Ви е нужен ремонт на компютър?

Разбира се, към сервизна фирма, в която може да получите професионална помощ. Търсенето на качествен сервиз не е лесна задача, тъй като почти всеки средно-статистически човек в днешно време се оправя с леки ремонтни дейности. Но ако Ви се налага да направите сериозен ремонт на своят компютър, не се доверявайте на познати и близки, тъй като може да си създадете много повече неприятности.

Не винаги, проблемът е очевиден. Потърсете сервизна фирма за ремонт на компютри и разкажете в детайли това, което сте забелязали като неизправност. Често професионалистите се ориентират само от Вашият разказ и могат да фиксират проблема, още преди да са запалили машината. Именно заради този професионализъм е добре да се доверявате на сервизни фирми за ремонт на компютри с доказани възможности.

Когато говорим за ежедневната работа, която извършваме на своя компютър винаги ни хваща паника за това дали всичко, върху което сме се трудили е запазено. В подобни ситуации разчитаме на факта, че давайки „save” всичко ще бъде наред. Но за жалост нещата не стоят така. Ако Ви се е случвало да загубите труда си, архива, снимките си, информацията от целият хард диск, знаете за какво става дума. Меко казано, това е фатално за Вас и бизнеса Ви. В подобен момент човек наистина се чувства страшно безпомощен и обикновено търси съдействието на професионални фирми за ремонт на компютри.

Не са малко случаите, в които сме готови да подскачаме на място от радост, когато срещу нас се появи усмивката на техника, който ни казва, че е успял да възстанови информацията, макар и частично. Обикновено съветът в подобна ситуация е: архивирай. Но колкото и да архивирате своята работа, документи, снимки и файлове, все пак няма нищо вечно и трябва да знаете, че е наложително да помислите за вариант, който ще Ви осигури спокойствие. Колкото и работата на фирмите за ремонт на компютри да е професионална, има ситуации, в които и една буква не могат да запазят от Вашият лаптоп например.

Погледнете сериозно на това, до къде и как сте успели да подсигурите работата на Вашите машини. Имайте предвид, че добрата сервизна фирма за ремонт на компютри е задължителна не само за персоналният Ви компютър, но и за тези, в офиса Ви. Без значение как сте се справяли до момента, потърсете информация за това, на кого може да се доверите при възникнала повреда. Пакетните варианти за заплащане са изключително гъвкави и изгодни като условия. Това ще Ви осигури поддръжка и профилактика, а всяка качествена фирма за ремонт на компютри предлага и подобна превенция.

Защо бижутата Сваровски са евтини?

Ако искате да си купите красиви и оригинални бижута със собствен стил, но от друга страна разполагате с по-ограничен бюджет, тогава не е нужно да търсите много. Сваровски бижута е точно това, което Ви е необходимо. Известният бранд най-вероятно ще Ви предложи всичко, което търсите.

Защо бижутата с марка Сваровски не са скъпи?

Причината в по-достъпните и атрактивни цени на изделията с марка Сваровски се дължат на няколко неща. Първото и най-основно от всички е, че световно известната марка бижута използва за създаването на своите изделия сребро. Това е много разумен и интелигентен ход, защото всъщност среброто от една страна е висококачествен материал с изключителни качества, а в същото време не е на много висока цена, което го отличава от други материали като среброто и златото.

Интересно е също и това, че бижутата Сваровски, които са от злато всъщност в повечето случай имат само златно покритие, а във вътрешността си са от друг материал, например сребро. Това прави бижутата евтини и достъпни за масовия потребител.

Но не само материалът е от значение. Същото се отнася и за камъните, с които се украсяват съответните бижута. Кристалите Сваровски се създават по специална технология с акцент върху рязането и шлифоването, което позволява не скъпият материал, от който се изработват кристалите да блести подобно на диамант и да привлича внимание към себе си.

Макар и евтини обаче, Сваровските бижута се считат за проява на добър вкус. Макар че не се правят от много скъпи материали, те присъстват на световните модни подиуми като аксесоар към изисканите тоалети на световно известни модели, а вече все повече дизйнери избират да ги включат в колекциите си. Бижутата Сваровски се отличават с оригинален и креативен дизайн, а ниската им цена привлича потребителите още повече.

Така или иначе марката предлага и някои доста по-скъпи модели бижута. Когато са използвани по-скъпи материали, когато са вложени повече креативност и въображение, респективно и цената се увеличава. Макар че могат да се намерят не малко украшения и за цени от по няколко десетки лева, не е изключено и да откриете бижута от по 400, 500 или 600 лева, а защо не и повече. При всички положения обаче, цените, на които Сваровски предлага своите творения, са много по-разумни от тези, които други марки бижута искат за своите украшения.

Енергоспестяване с конвектори

С настъпването на зимата разходите ни се покачват често извън възможностите на нашето домакинство. Всяка година с последните есенни дни все повече семейства се питат, как ще успеят да се справят със сметките за ток, грижите по колата, нуждите на най-малките в дома. Съветите за енергоспестяване не са просто добри пожелания, а се явяват единствения план за действие на прага на зимните месеци. Доброто домакинство е това, което има отношение към заобикалящата го среда и разбира се, към себе си със същата сила. Тогава, защо да пилеем ресурсите, които толкова трудно успяваме да покрием със заплатите си, защо да си затваряме очите пред поредната новина за екологична катастрофа?

Започнете от днес!

Ето някои общи насоки в енергоспестяването:

Ако имате възможност за избор, купувайки ново жилище, подберете дом, който е с подходящо изложение, така че слънцестоенето в дома ви да е по-дълго.

Погрижете се за топлоизолация на външните стени на вашия дом. След елементарни изчисления преди и след поставянето на топлоизолацията, ще отбележите, че температурата в стаите е с до 2 градуса по-висока.

Поставете топлоизолация на пода и тавана, с това ще покачите температура на термометъра у дома с цял градус.

Прозорците са тема, която винаги присъства в ремонтния списък. Ако нямате възможност да си позволите добър клас нова дограма, то уплътнете наличните. Това действие ви гарантира от 1 до 3 градуса по-висока температура. Ако под прозорците, все още не сте сложили конвекторен отоплителен уред, това е едно от перфектните решения. Konvektori.org предлага конвектори предназначени за тази зона са със специален издължен дизайн, по-ниска височина и енергоспестяващ режим на работа. Студеният въздух, който нахлува в помещението през прозорците, ще бъде загрят и освободен от конвекторния уред в посока тавана на помещението.

Ако заложите на високотехнологичните конвекторни уреди, за да стоплите жилището си, не пропускайте факта, че само един градус по-ниска температура, ще ви осигури до 5-6% икономия в сметките за електричество. С конвекторите от ново поколение, това е елементарно. Те са снабдени с прецизни терморегулатори, които осигуряват постоянна температура в помещението. Ако решите да преминете на режим „икономичен” – то оставете конвектора на зададена температура докато отсъствате или докато почивате през нощта и неговия тих и равен режим на работа ще ви се отблагодарят със здравословен сън. През деня, когато се приберете от работа, просто покачете градусите на термостата и конвектора за минути ще затопли до желаните градуси стаята ви. Запомнете, всичко това спестява от сметките ви за ток!