Monthly Archives: February 2015

Почистете лесно керамичния плот на печката

В модерно обзаведените кухни домакините изпадат в истински ужас, когато трябва да почистят керамичния плот на печката си. И как няма да е така, когато той може да бъде надраскан много лесно.

Когато започнете да почиствате плота, задължително трябва да сте си избрали препарат, който няма абразивни частици. За да предотвратите нараняване, също е необходимо да не ползвате грубата част на гъбата или каквито и да е било телчета и четки.

Има специални гъбички за керамични плотове, както и шпатули за изтръгване на загорели и мазни петна, които не нараняват повърхността.

Керамичните плотове са много чувствителни и ако искате да запазите външния им вид следвайте тези съвети:

  1. Изключете печката и се уверете, че котлоните и плотът са добре охладени. В противен случай, когато напръскате с какъвто и да е било препарат, рискувате той да загори, а това ще утежни положението допълнително.
  2. Можете да се доверите на изпитаните рецепти със сода, оцет или лимонов сок. Те вършат отлична работа при почистването и на тези по-чувствителни плотове.
  3. Направете си разтвор от оцет и вода в отношение 1:2 и за ваше улеснение можете да го налеете в бутилка с пулверизатор. След като е добре изстинала печката, напръскайте добре с разтвора и изчакайте поне 10 минути.

С помощта на мека кърпа изтрийте внимателно керамичния плот и премахнете остатъците от оцет с чиста вода.

  1. С лимоновия сок процедирайте по същия начин. Можете и да го замените с лимонтузу, разтворено във вода.
  2. Ако решите да използвате сода, трябва да сте малко по-внимателни, защото при нея има опасност да надраскате керамичния плот не печката.

За да предотвратите това, трябва да направите гъста каша от сода бикарбонат и вода. Така получената смес нанесете върху мазните или загорели участъци и оставете да подейства отново около 10-15 минути.

След това вземете специалната гъба или мека кърпа и разтрийте, където е нужно. Ако петната са по-упорити, може да ви се наложи да поразтъркате по-старателно. Важно е накрая много добре да отмиете с чиста вода остатъците от кашата, за да не загорят, когато включите печката си отново.

Тези съвсем лесни методи са абсолютно изпитани и имат гарантиран резултат. Почистват отлично керамичния плот и то абсолютно екологично и без никаква допълнителна битова химия.

Ако желаете да потърсите професионална помощ за почистване в дома, изберете Силвен 7

Алуминиева дограма Алумил

Дограма профил Alumil

Климатичните особености и различията им в градовете обуславят известни правила, с които човек трябва да се съобразява. И това важи с пълна сила при избирането на вид дограма. Разнообразните цветни варианти съдействат при оформлението на жилището и спомагат да създадем едно уникално място. Желателно е да познавате показателите на различните видове, които са предложени на пазара. Така ще си гарантирате взимането на оптимално решение.

Какво предлага услугата професионален домоуправител?

uslugata-profesionalen-domouprawitelНяма да Ви отнеме твърде много време да потърсите в глобалната мрежа информация за тази услуга. Напишете „професионален домоуправител София” и пред Вас ще се появят няколко страници с резултати.

Професионален домоуправител за Вашия офис

smiling african businessman sitting in office looking at the cameraПредполагам сте на ясно, че сферата на услугите се развива с много бързи темпове. Всеки ден изскача по нещо ново, което с много големи крачки навлиза в нашето ежедневие. Ако преди не сме си давали реална оценка за времето и усилията да свършим нещо в срок, сега вече тези два приоритета са на челно място. Светът се развива толкова динамично, че е безумно да вярваме, че нашите сили ще стигат за всички ежедневни задачи.

Услугите, които фирмите предлагат са разнообразни. Но една от тях е доста впечатляваща и това е услугата професионален домоуправител. Това е новост за размерите на нашата страна и хората все още се чудят, какво представлява. Тоест, какво ще получат срещу парите си.

Предлаганите пакети, които общо стоят зад определението професионален домоуправител са различни и съобразени с нуждите на потребителите.

Услугата може да бъде полезна както за жилищни кооперации, така и за офиси, магазини и изобщо всякакви обществени институции. Вариантите са безкрайни. От Вас зависи, от какво имате нужда и на каква цена, желаете да го получите.

Говорейки за абонамент, сервизните фирми са предложили гъвкави условия за услугата професионален домоуправител. Т.е. може да се заплаща на домакинство или на цял жилищен вход. Същото е положението и при наемането на професионален домоуправител за офис.

Ако Вашата фирма развива дейност в офис сграда или има търговски площи, може да получите конкретно предложение, което да Ви изненада приятно. Фирмите, предлагащи услугата осигуряват пълен мениджмънт, счетоводна и юридическа консултация. И това не е всичко, те Ви представляват пред различните организации и се грижат всичко с Вашия имот да бъде изрядно. Ежемесечно се занимават с комуникацията и плащанията към доставчиците на ток, вода, интернет, охрана и други. Извършват и ремонтна дейност. Професионалният домоуправител е много повече от Ваш партньор. Той се занимава с всичко, за което Вашите сили и време не стигат.

При използването на услугата за магазини (търговски площи), може също да разчитате и на охрана, подмяна на съществуващите врати и начина, по който се заключват. Събиране на конкурентни оферти за предстоящи ремонтни дейности. Наистина всичко, пълен сервиз.

Цените, на които може да получите услугата професионален домоуправител са различни, в зависимост от заявените от Вас нужди. Винаги може да подберете стартов пакет и в последствие да преминете на друг или да увеличите заданията към фирмата, която използвате.

При всички положения, ще получите професионално отношение, високо качество на изпълнение и точност. Това са основните точки, които могат да задържат един клиент и фирмите доставчици на услугата професионален домоуправител го знаят. Ще останете повече от доволни, от това, колко много неща, може да поверите на техните грижи. От Вас се изисква само да изберете подходящ партньор, с който ще Ви бъде лесно да постигате общите цели.