Monthly Archives: September 2014

4 трика при избор на PVC дограма във Варна

4 трика при избор на PVC дограма във Варна

Дошло е времето за смяна на старата дограма. Въпросите са толкова много. Какъв профил е най-подходящ? Дали алуминиевата дограма или PVC дограмата е по-удачният избор? Колко ще ми струва? Как да избера фирма? Има ли производител, с по-добри решения? Колкото хора, толкова въпроси.

Голяма част от хората избират да монтират PVC дограма във Варна, заради големият брой предимства, сред които отлични топлоизолационни характеристики, прилична издръжливост, голямо разнообразие от цветове и форми и не на последно място достъпни цени. Излишно е да казваме, обаче че има изключително много различни видове PVC дограми. Това със сигурност затруднява избора. В стремежа си да сме ви полезни подбрахме четири трика, които да ви помогнат при правилния избор на дограма във Варна.

  1. Характеристика на профила

Ако прозорецът, на които ще сменяте дограмата е към оживена, шумна улица е добре да изберете профил с по-голям брой камери. Ако искате да се изолирате от какафонията идваща от вън и в същото време да запазите топлото (например ще сменяте дограмата в спалнята) е добре да изберете 5 камерен профил. В случай, че ще остъклявате балкон и 3-камерния ще свърши отлична работа.

  1. Изберете подходящ стъклопакет

За да бъде максимална шумоизолацията е важно да изберете стъклопакет, които е направен от стъкла с различна дебелина. Тройните стъклопакети имат най-добри звукоизолиращи и топлоизолационни характеристики.
Съществуват различни видове стъкла. Някои от са направени със специално покритие. Ако вашият прозорец е с южно изложение и желаете да имате по-добра слънцезащитна изберете стъкло с огледална характеристика.

  1. Избор на подходящ Обков

Когато избирате дограма във Варна е желателно да обърнете внимание на обкова. Безсмислено да е сте твърде икономични. Много по-ефективен е обковът, които може да се регулира във всички посоки. Триковете за правилен избор на обков са много, ключов момент е да изберете правилен специалист, които да ви даде най-точен съвет за вашия конкретен случай.

  1. Цена – евтиното не винаги е изгодно

Често хората се ръководят единствено от цената като оставят качеството на по-задно място. Едва ли е грандиозна новина фактът, че за малко пари е трудно се купи качествен продукт (независимо дали става въпрос за дограма или за друг вид стока). Ако не искате да сменяте често дограма по-добре е да не търсите най-евтиния вариант.

Качествената дограма е дългосрочна инвестиция. Ако в момента не разполагате с цялата сума бихте могли да се възползвате от Кредит енергийна ефективност, чрез който можете да получите част от вложената за ремонт сума обратно. Като в същото време трябва да знаете, че банките се явяват допълнителен гарант за качеството на PVC дограмата и нейния монтаж.

Определянето на всички тези детайли – профил, стъклопакет, обков и цена ще ви насочи към правилната PVC дограма във Варна. Ако имате неясноти при избора на своята модерна PVC дограма не се колебайте да се свържете с надеждна и лоялна фирма, каквато е Кали Перфект ООД.