Monthly Archives: June 2014

Имате ли нужда от адвокат?

advokat-elisaveta-ivanova1. Обмисляте наемане на адвокат? Преди това определете внимателно проблема си.

Започнете с основното: „Имам ли нужда от такъв?”. Понякога е по-лесно когато знаете, че имате нужда от такава услуга. Ако сте били обвинени в престъпление, ако искате да започнете или сте страна в дело за развод, или сте ответна страна в спор – това, което ви трябва е адвокат. Но не само престъпници или страни в съдебни спорове се нуждаят от тях.

Картонени чаши – идеални, когато човек е в движение

kartoneni-chasiИма много предимства за техния избор пред тези от пластмаса и стиропор. Основното е, че те са екологични.
Колкото и невероятно да звучи, най-първите картонени чаши са станали „модерни” през 1918 г. по време на световната пандемия от грип. Хората започнали да ги употребяват, за да избегнат инфекциите, разпространявани чрез ползване на стъклени, особено когато е трябвало да се използват общи водоизточници. Така те бързо станали популярни и допринесли до едно ново ниво на обществената хигиена. Първите са се разпространили през 1907 г. в Северна Америка. За това допринесъл адвокат, работещ в компания от Бостън, участваща в проект на Обединените нации относно общественото здраве. Той се нуждаел от средства за предотвратяване разпространението на микроби, дължащо се на ползването на недобре измити стъклени чаши на обществени места.

Обслужване и почистване на септични ями

Локалната канализация в крайградските домове се нуждае от редовно обслужване. Почистване на септичните ями трябва да се прави периодично, както и обновяване на филтрационните кладенци и полетата за складиране на изпомпената утайка от резервоарите.