Сребърни обици са сред най-търсените бижута

Носенето на сребърни обици никога няма да излезе от мода. Те винаги са били едно класическо дамско бижу, което изключително много допада на онези момичета и жени, които изразяват предпочитание към по-хладните метални отблясъци на среброто. Не случайно в древността златото е асоциирано със слънцето, а среброто – със студената но опияняваща красота на луната.

Сребърните обици не са толкова скъпи, колкото златните и платинените, но за сметка на това са не по-малко красиви, което лесно обяснява защо толкова много жени ги предпочитат. Мнозина си купуват сребърни бижута, дори и ако разполагат с предостатъчно пари за златни или платинени. Това на кратко може да се определи като въпрос на стил.

За радост на почитателите на среброто, сребърните обици днес са дори по-красиви, от колкото са били те в миналото. Причината е, че днес сребърните бижута масово се покриват с най-скъпия метал – родий. Това се прави за да се защити по-меката повърхност на среброто от външни наранявания от една страна и за да се придаде по-красив цвят от друга. Не е тайна, че родият притежава почти бял огледален отблясък, което прави сребърните бижута просто неустоими. Понякога се използва вместо родий друг висококачествен метал – паладий, чийто ефект не е много по-различен.

Ако сте решили да си купувате сребърни обици и сте проучили внимателно моделите, които се предлагат, най-вероятно сте останали много изненадани от моделите, които са изработени от розово сребро. Интересно е, че мнозина дори не подозират за това, че подобни бижута съществуват и са силно заинтригувани от тях когато ги открият.

Изработени по този начин, сребърните обици всъщност изглеждат доста по-различно от стандартните сребърни бижута, които сте виждали. Те всъщност повече приличат на такива от розово злато, от колкото на сребърни, така че реакциите на клиентите обикновено са смесени. Розовото сребро изглежда много нежно и женствено, което кара почитателките на по-ледената красота да го избягват, докато много момичета, които по същество избягват да носят сребърни обици остават наистина запленени от тези модели.

Ако търсите сребърни обици, най-важно е може би да разгледате колекциите на Сваровски. Известната бижутерска марка работи основно със сребро, а сребърните обици, които предлагат са сред най-стилните и оригинални по отношение на изработката.

Leave a Reply