Складове под наем – проблеми

Складове е прието да се наричат помещения, предназначени за съхраняване на промишлени и хранителни стоки. Всеки при необходимост може да си потърси складове под наем. Фирмите, занимаващи се с отдаване на складове под наем, имат да решават два основни проблема. Първият – това е възможността за транспортиране на стоките до мястото за съхранение. Вторият – осигуряване на условия за съхранение без влошаване на качеството.

Съхранението на промишлените и хранителни стоки има различни изисквания. Така например, за промишлените стоки е достатъчно помещението да е сухо, но за хранителните продукти е важно да се осигурят оптимални условия, за да не се развалят. За това е необходимо складовете да са оборудвани с хладилници.
Освен това със стоките не трябва да се случват неприятности. Трябва да се пазят от пожар, кражба. По тази причина складовете под наем трябва да са пожаробезопасни и да разполагат с добра охранителна система.

При складовете под наем неизменно възникват и не малко допълнителни проблеми.
Не рядко набързо преустроените стари производствени помещения в складове не отговарят нито по качество на услугите, нито по площ. Влагането на средства за нови помещения често е рисковано. И при това, не всеки е готов да плати за помещение на високо ниво по-голяма цена.

Сериозният бизнес не може да съществува без складове, за това предприемачите трябва да излязат от тези сложни условия. Закупуването на помещение за склад за производствените нужди за много предприемачи не е вариант, защото това е скъпо. Освен това покупката на склада не е всичко, а трябва да се направят още разходи за охрана и оборудване.
Складовете под наем се явяват единствения изход, позволяващ да се решат маса проблеми, свързани с придобиване на помещения за ползване. По тази причина търсенето на складове даже превишава предлагането.

Когато отдаването на помещения под наем е бизнес, то специалистите съветват складовете да се оборудват със съвременни средства, отчитайки нуждата на икономиката, да се изграждат на високо ниво. Такъв подход ще позволи да се получи висок наем в бъдище, което пък на свой ред ще доведе до по-бързото изплащане на вложенията.

Още един проблем, на който трябва да се обърне внимание – оформянето на документите.Основен риск при наемането на складове е попадането на недобросъвестни партньори, които не са собственици,а отдават помещенията. За това преди подписването на договора трябва да се направи комплексна проверка.

Leave a Reply