Първа помощ при нашествие на хлебарки

Хлебарките във вашия дом се размножават и ви създават куп главоболия, а вие се чудите как да се избавите от истинското нашествие. Не се притеснявайте, защото тук ще ви дадем някои ефективни съвети за борба против пълзящите натрапници, така че да ги прогоните от вашите апартаменти или къщи. На първо време ви съветваме да не изпадате в паника, а да четете.

Изтребването на кафяви и черни хлебарки е трудна работа, но не и невъзможна. Използват се различни методи, както и превантивни мерки, за да премахнете инсектите от дома ви. Ние ви съветваме да започнете от строителните проблеми в жилището ви. Ако има пукнатини и дупки по стените в банята и/или тоалетната, то те трябва да се запушат възможно най-бързо.

В случай, че вече сте запушили пробойните можете да отидете до близката агроаптека, от която да купите отрова срещу хлебарки. Четете упътванията с повишено внимание, понеже някои видове препарати биха били опасни за кучета, котки и други домашни любимци. Винаги пръскайте с маска на устата, тъй като не е препоръчително да имате пряк контакт с отровата.

Всеки ден правете анализ на ситуацията с насекомите. Твърде възможно е аптечните препарати да не свършат желаната работа, и да се наложи да потърсите професионална помощ. Такава ще ви бъде оказана от фирмите за ДДД услуги, които можете да отриете и по интернет. Цените за пръскане на площ от 30 до 60 кв. м. варират между 35 и 60 лева.

Прекаленото чакане и бездействие увеличава проблема с хлебарките. Те постоянно снасят яйцата си и ситуацията може да излезе извън контрол. Тогава дори и намесата на професионалист няма да гарантира изтребването на неканените гости в дома ви. С други думи не бива да бездействате и да омаловажавате сериозността на случващото се.

За хлебарките се знае, че разнасят различни болести и предизвикват алергии, както при малките деца, така и при възрастните. Поради тази причина фирмената помощ е едно от най-разумните решения за вас и семейството ви. ДДД експертите ще направят диагностицират проблема откривайки леговищата на вредителите и прилагайки комплексни мерки срещу тях.

На последно място, но не и по значимост поставяме спазването на хигиената вкъщи. Не оставяйте разпилени хранителни продукти по пода, дръжте хляба си в специална кутия, а също така и не разливайте течности. Почиствайте къщата си всеки ден и не давайте шанс на хлебарките да се възползват от мръсотията.

Leave a Reply