Привличане на нови клиенти за вашият offline бизнес

Всяка една фирма, която се занимава с дейност извън сферата на Интернет, понякога изпитва доста затруднения относно маркетинговата си стратегия за привличане на нови бъдещи клиенти.

Все още много малка част от фирмите използват силата на Интернет за да достигнат до своите потенциални клиенти и това се дължи на факта, че липсва уеб култура в повечето от нас и в частност – при фирмите.

Всеки един IT специалист би ви казал, че най-доброто което може да направите за вашият бизнес е да имате сайт, който да е оптимизиран за търсачките и клиентите сами да намират вас, а не вие тях.

Това разбира се е доста сложен процес, който не сте длъжни да разбирате. Важно е обаче, да сте наясно какво ще последва от всичко това.

За по-нагледно, ето един пример:

Да речем, че вие сте фирма, която се занимава с ремонт на покриви. Фирмите извършващи услугата са наистина много, а търсенето – почти никакво.

Ако напишете в Google “ремонт на покриви” ще ви излязат хиляди резултати и то все сайтове на фирми. Истината е, че клиентите разглеждат най-много първата страница с резултати, избират си фирма, свързват се с нея и я наемат да им извърши ремонта.

А какво става с другите фирми тогава? Тях просто ги няма! Спират да съществуват за света, изчезват! Колкото и красив и информативен сайт да имат – ако клиентите не ги намират в първите десет резултата, те все едно ги няма.

Какво могат фирмите да направят? Съществуват много фирми, които предлагат услуги по оптимизация на сайтове. Някои от тях са добри, други – не съвсем. Затова бизнеса трябва много да внимава, що се касае до SEO.

Съществуват и фрийлансъри, които работят самостоятелно – без фирми, договори и т.н. Доста от тези хора са самоуки и постигат успехи, благодарение на опита който са придобили самостоятелно – тоест без обучителни курсове и т.н.

Ето например, това видео представлява видео обява в която фрийлансер промотира сайта си, който вече е оптимизиран и готов да се отдаде под наем на фирма, желаеща да привлича повече клиенти от Интернет.

Leave a Reply