Премахване на стрии

Една голяма част от хората се притесняват да покажат телата си. Различни могат да бъдат причините, но една от главните е наличието на стрии. За голямо наше съжаление премахването на стрии е трудно, а се появяват сравнително лесно в различни етапи от живота както на мъже, така и на жени.

При някои момичета в резултат на бързото им израстване през пубертета се образуват стрии главно в областта на корема и ханша. Доста често срещано явление е и по време на бременността да се появят по тялото на жената.

Рязкото качване на килограми и увеличаване обема на конкретни области от тялото е в основата на появата на стриите. Те в действителност са подкожни разкъсвания, които се появяват в резултат на силно дехидратирана кожа. В началото са червени, но с времето зарастват. Разкъсванията биват запълнени със съединителна тъкан и избледняват постепенно.

За премахване на стрии на ниска цена, могат да се използват няколко метода. Лечението им зависи в голяма степен от тяхната „възраст“. Колкото по-рано започнете да ги третирате, толкова по-голям успех ще имате със заличаването им.

Когато стриите са по-стари ще ви е необходимо доста търпение и постоянство, за да ги заличите. Те са по-бледи от останалата ви кожа и често са хлътнали и набръчкани. През лятото се забелязват повече, защото докато вие събирате тен, те си остават бледи – съединителната тъкан не може да потъмнява.

В домашни условия можете да разчитате на утайка от кафе. С нея си направете скраб и обтривате засегнатите области. Съществуват и различни кремове с етерични масла или алое вера, които също имат положителен ефект и заличават в някаква степен стриите по тялото.

С напредването на технологията са измислени и различни начини, които успешно премахват стриите по кожата. Тези методи всъщност дават най-добър резултат и то в по-кратки срокове и са способни да повлияят не само на пресните, а и на по-стари, големи и дълбоки стрии.

Един от методите е с помощта на лазер. Лазерното премахване на стрии е безболезнен и ефективен начин да се справите с проблема. Друга възможност е чрез микродермабразио. Тази техника се предлага в Космо Медикал и дава отлични резултати.

Технологията премахва най-горния слой от мъртви клетки, изглажда фините бръчки и премахва стриите. С микродермабразиото ще обновите и тонизирате изцяло кожата си напълно безболезнено и безопасно.

Leave a Reply