Ползите от прополис и как да го използвате

propolisЩе се опитаме да отговорим на въпроса, който често си задават много хора – как да използвам закупения прополис?
Прополис отдавна се използва като средство за защита при различни видове заболявания и се смята, че има противовъзпалителни, антибактериални и антивирусни свойства.

Пчелите отделят природна смола, която ние наричаме прополис от http://ambrozia.bg/прополис, за да изградят своите кошери. Той е направен от пъпките на иглолистни дървета и тополи, пчелен восък и други пчелни секрети. Исторически погледнато е бил използван още в древна Гърция за лечение на абсцеси. Асирийците също са го употребявали за лекуване на рани и тумори, а египтяните са го използвали за мумифициране. Днес, често се среща в дъвки, козметика, кремове, таблетки за смучене и кремове за кожата. Използва се в храни и напитки, тъй като се смята, че той може да поддържа или подобрява здравето.

Фактът, че пчелите използват тази смола едновременно като уплътнител за кошера и за пилото (част от кошера, предназначена за отглеждане на бебета пчели) придава смисъл на твърдението, че има антибактериални свойства; той гарантира здравето на ларвите чрез създаване на чиста околна среда.

Хората са взели пример от пчелите и са започнали да използват прополис за някои цели, свързани със здравето. Ползването му е широко и разнообразно.
Натуралният прополис е в пихтиест вид; той може да се извае на пръчка или топче и да се сложи в хладилник, за да се втърди. Предлага се твърд (продава се в магазините за пчелни продукти под формата на пръчки) и тинктура.

И двата вида се състоят от смола 55% и балсам, 30% пчелен восък, 10% етерични и ароматни масла и 5% цветен прашец. На Ambrozia.bg може да прочете за някои основни приложения на предлаганият от тях прополис. Там може да получите информация и за състава, свойствата, какво представляват и как изглеждат, какви са физико-химични свойства и състав, начин на употреба и интересни факти за всички пчелни продукти. Както и при много други природни лечения или лекарства, все повече и повече хора го използват заради голямата му лечебна сила.

Прополис под формата на тинктура е в течна форма и се предлага с дозатор, което прави лесно добавянето му към любимите напитки. Как да използвате? Добавете 20 капки към сутрешното си кафе, вода, овесена каша или една супена лъжица мед. Тинктурата може да се добавя към много неща, които приемате през устат, и скоро тялото ви ще започне постепенно да се възползва от лечебните й свойства.

Leave a Reply