ПВЦ изолация на покрив – характеристики

Изолацията на покрива винаги е била от първостепенно значение за защитата на сградите. Най-често влагата прониква именно от там и причинява поява на течове, разрушаване на мазилки и образуване на мухъл в жилището. Разрушаването на покривната конструкция винаги се свързва с много нерви и средства. Един чудесен вариант при ремонт или изграждане на нов покрив е полагането на ПВЦ изолация.

Този материал е изключително лек и не натоварва по никакъв начин покривната конструкция. Има множество неоспорими качествени характеристики, които го превръщат в предпочитан избор за полагане на хидроизолация.

ПВЦ изолацията на покрив може да бъде положена на повечето носещи конструкции. Тя се адаптира много лесно и е съвместима с дърво, метал, бетон и други. Независимо дали ще изграждате нов покрив, или ще ремонтирате стар, можете да се доверите на този вид хидроизолация, защото е подходяща както за плоски, така и наклонени повърхности.

Изолацията с ПВЦ мембрани гарантира много дълъг експлоатационен живот от най-малко 25г. Материалът и е много здрав и еластичен и се запазва непокътнат независимо от атмосферните влияния и механичните въздействия. Той е устойчив на UV-лъчи, на силни ветрове, големи температурни разлики, на градушки и на стареене.

Към свойствата му можем да добавим и пожароустойчивост. ПВЦ изолацията на покрив е направена от самозагасващ се материал. Повърхността й е противохлъзгаща се и е паропропусклива, за да може покрива да „диша“ и да не образува конденз.

Отлични характеристики притежава ПВЦ изолацията. Съотношението цена-качество също е впечатляващо. Нейното монтиране е много лесно и бързо и може да се извърши при различни атмосферни влияния като дори сняг или дъжд. Инсталацията й се извършва чрез залепване с горещ въздух, а самите шевове са много здрави и устойчиви.

Допълнителен бонус на ПВЦ изолацията е възможността за избор между различни цветове. По този начин вие ще можете да изпълните всякакви архитектурни проекти. Естетическите и качества са безспорни и придават много по-завършен вид на покривната конструкция.

Трябва също да отбележим, че предлаганата на пазара ПВЦ изолация на покрив в екологична. Тя по никакъв начин не застрашава околната среда и не е обозначена като опасен продукт. Материалът може да бъде напълно рециклиран в предназначените за целта места.

 

Leave a Reply