Нотариална кантора – какво да очакваме

Когато имате нужда от нотариални услуги, често може да изпаднете в дилема към кого да се обърнете. Това може да бъде самостоятелно работещ нотариус, или пък можете да ползвате услуги на някоя нотариална кантора. Но какво да очаквате от втория вариант. При всички положения предимствата му са доста повече.

За разлика от нотариусите на частна практика, в нотариална кантора можете да получите много повече съвети за по-кратко време. Това се обуславя от факта, че там работят много специалисти в тази област. Ето защо вече не е нужно да чакате на опашка, просто преминавате и заемате своят ред на друго гише, където ще ви обслужат бързо и коректно.

Друго предимство, от което можете да се възползвате, предпочитайки нотариална кантора, се състои в разнообразите видове служители. Освен нотариус и помощник-нотариус, на някои места ще откриете и юристи и деловодители, които ще отговорят на всички ваши допълнително изникнали въпроси, в процеса на заверка на документи, удостоверяване на подпис или дата.

Не бива да забравяме и компетентността на служителите в една нотариална кантора. Във всеки случай можете да бъдете сигурни, че там това качество се проверява най-напред от ръководителя на кантората. Така вие придобивате една допълнителна сигурност, че сте обслужвани от качествен персонал, което е изключително важно за вас, особено поверявайки заверката на документи, във връзка с вашите имоти или бизнес от нотариус.

Ако ви се налага да удостоверите подпис, сделка за покупка на имущество, или делба, да сключите брачен договор, да заверите пълномощно или договор за наем, както и много други подобни, то препоръчително е да ползвате услугите на нотариална кантора. Освен, че по този начин можете да се обърнете към екип от специалисти, друго предимство е бързината, с която ще ви обслужат, защото ценят времето си и знаят, че вие също цените своето. Особено когато сключвате сделки за покупко-продажба, тогава ще можете да ползвате и услугите на юрист, без да се налага допълнително да търсите такъв.

Leave a Reply