Най-разпространените видове климатици

Климатиците стават все по-популярни в днешно време осигурявайки комфорт през горещите летни месеци и икономично отопление през зимата. В момента на пазара във Варна има голямо разнообразие от климатици, които разполагат с най-различни функции. В тази статия ще разгледаме най-разпространените видове климатици, като се надявам тази статия да Ви помогне при избора ви на климатици във Варна, ако все още не сте се сдобили с такъв.

Несъмнено най-разпространения тип климатици в морската ни столица са стенните, които имат вътрешно тяло, което е закрепено за стената. То разполага с много филтри, йонизатори и индикатори за чистотата на въздуха, освен това е компактен и не заема сериозно пространство. Този тип климатици е най-подходящ за неособено големи помещения, като магазини, офиси и т.н. Другият най-разпространен вид климатици са мултисплит системите, които наподобяват на външен вид стенните климатици, но разликата между тях, е, че външното тяло с подходящата конструкция може да работи едновременно с още 5 вътрешни тела, които могат да бъдат различни по тип и мощност. Въпреки, че може да работи едновременно с няколко вътрешни тела конфигурацията на мултисплит климатиците в никакъв случай не е по-евтина. Извършването на монтаж на климатици от този тип ще Ви струва много по-скъпо, тъй като се използват много повече материали. Освен това другото неудобство, което може да се появи при мултисплит климатиците, е че при евентуална повреда на някой от елементите, цялата система се скапва. Този тип климатици е подходящ за монтиране в съседни помещения. Третият от най-предпочитаните климатици във Варна се наричат таванен сплит. Той може да се монтира на стената в близост до тавана или върху него. Вътрешното тяло на този тип климатици не е особено голямо, около 18-25 сантиметра, което ги прави подходящи за монтиране на тавана. Повече за монтажа на климатици можете да прочетете – тук.

Последният тип климатици, на който ще обърнем внимание в статията са колонните климатици. Те са подходящи за климатизирането на големи помещения. Вътрешното тяло на колонни климатици наподобява по външен вид и размери, формата на хладилник, който може да се постави стоящ на пода. За да бъде извършен монтаж на климатици от този тип, е нужно помещението, в който ще се разполага климатика да има определено свободно пространство, тъй като струята, която изхвърля климатика е доста силна и не е добре тя да попада пряко върху хората.

Leave a Reply