Килимът дава завършен вид на всеки дом

Когато гост влезе в един дом, той усеща атмосферата му още щом пристъпи прага. Дали чувствата, които ще го обземат ще са приятни и топли, или ще се почувства скованост и неудобство, зависи до голяма степен от това, дали ще ходи по меки килими, или върху студен теракот. Колкото и привърженици да има идеята за под без постелки, факт е, че такъв дом изглежда студен и някак недовършен.

Открай време човек се е опитвал да покрие с нещо твърдия и студен под. Преди векове това са били животински кожи и рогозки, изплетени от различни материали, достъпни по онова време. Днес, когато производството на килими разполага с модерни технологии и огромен набор от материали, всеки може да открие този, който ще подхожда най-добре на обстановката в неговия дом.

Ако става въпрос за хотели, ресторанти, офиси и други обществени сгради, то там всичко е подчинено на определен дизайнерски проект. Подовете се покриват с пътеки и килими от Carpethouse-bg.com специално проектирани, а не избрани на случаен принцип в магазина. В много случаи за по-големи обекти подовите покрития се изработват по поръчка. За домашно ползване хората избират това, което им хареса, често емоционално и от пръв поглед. Човек затова се чувства най-добре вкъщи, защото всички вещи е подбрал сам, по свой вкус.

Търсеният от всички домашен уют се получава, когато се сложат завеси, красиви дамаски и килими. Това е онзи щрих, който допълва интериора и му придава завършеност. Колкото и красиви щори да има на прозорците, колкото и ефектен да е паркетът на пода, няма ли текстил, който да омекоти визията, няма и уют. Студенина лъха от голите прозорци и подове, без значение колко скъпи мебели, полилеи и картини има в жилището. Една горяща камина е много привлекателна, но ако пред нея няма килимче с дълги ресни, върху което домашният любимец да се разполага с удоволствие, то усещането за комфорт е половинчато.

Обзавеждането на едно помещение може да се подчинява на много правила, за да изглежда така, както дизайнерът е пожелал, но ако на пода няма килими, то ще загуби много от чара си. Килимът може дори да е акцентът, който посетителят ще забележи още с влизането, ако е с ефектна шарка. Освен за красота, постелките на земята имат и много практични функции. Те създават добра топлоизолация, а имат и звукоизолиращи свойства. Доказано е, че добре подбраният килим може да снижи с около 10% разходите за отопление на жилището.

Когато се ходи върху килими от Carpethouse-bg.com с боси крака, се получава приятно усещане, което е много полезно за здравето. Плътно изтъканият текстил върху пода поглъща акустичните вълни много повече, отколкото голите стени или под. Изделията от вълна имат свойството да поддържат добър микроклимат в помещенията, тъй като регулират нивото на влажност и задържат праха. Ненапразно килимите са вечно актуални и никога не излизат от мода.

Leave a Reply