Картонени чаши – идеални, когато човек е в движение

kartoneni-chasiИма много предимства за техния избор пред тези от пластмаса и стиропор. Основното е, че те са екологични.
Колкото и невероятно да звучи, най-първите картонени чаши са станали „модерни” през 1918 г. по време на световната пандемия от грип. Хората започнали да ги употребяват, за да избегнат инфекциите, разпространявани чрез ползване на стъклени, особено когато е трябвало да се използват общи водоизточници. Така те бързо станали популярни и допринесли до едно ново ниво на обществената хигиена. Първите са се разпространили през 1907 г. в Северна Америка. За това допринесъл адвокат, работещ в компания от Бостън, участваща в проект на Обединените нации относно общественото здраве. Той се нуждаел от средства за предотвратяване разпространението на микроби, дължащо се на ползването на недобре измити стъклени чаши на обществени места.

Популярността на използваните днес картонени чаши се дължи на техния модерен и привлекателен външен вид. Те са изключително удобни, хигиенни, екологични и евтини. Ето няколко предимства при употребата им:
* Околна среда.
В сравнение с пластмасовите и тези от полистирол, те са подобрени по отношение на околна среда. Тези съдове не оказват никакви отрицателни ефекти върху нея и не съдържат вредни за здравето материали.
* Биоразградими.
Фабрично са изработени от естествени материали, които са нетрайни. Всички хартиени стоки се разлагат много бързо. С течение на времето съвременните картонени чаши се разпадат, като не се натрупват в депа.
* Рециклиране.
Те са екологично чисти и на разумна цена. Поради тази причина повечето картонени стоки са широко използвани. Изработени са от естествени вещества, което означава, че могат да се рециклират, и затова са чудесен начин за намаляване на емисиите на въглероден двуокис. Употребата на им  води до спестяване на енергия.
Проучванията показват, че хартията е водещ материал, който свършва като образува твърди отпадъци. За щастие, тя е и най-бързо разграждащия се отпадъчен продукт и е лесно да се рециклира. Тъй като се произвежда от естествена дървесина с малко добавени материали, тя е една от най-малко сложните вещи, които използваме в нашия всекидневен живот. Това, че е лесна за намачкване я прави по-пресуема.
* Водоустойчиви.
Предлаганите картонени чаши са напълно водоустойчиви. Те са подходящи за съхранение на горещи и студени напитки. Материалът от който са изработени има по-ниска топлопроводимост от пластмасата, затова напитките в тях запазват температурата си по-дълго време. Може да намерите голямо разнообразие от размери, форми и дизайни. Изхвърлянето им също така е лесно. Просто трябва да ги поставите в правилния контейнер. По този начин може да се уверите, че използваните чаши се рециклират правилно.
Закупуване на картонени чаши онлайн.
Най-лесният начин да се закупупят е онлайн. Независимо дали имате нужда от цветни или обикновени бели чаши спокойно може да ги купите онлайн. Повечето от сайтовете – като opakovki.bg – дават информация за веществата, които се използват в производството на чашата. По този начин може да се уверите, че продуктът е направен от естествени вещества и по този начин се рециклира. Ако искате собствен дизайн, може да разговаряте с управителя на фирмата и да бъдат изработени спрямо вашите изисквания.
Накратко – те може да бъдат ценно допълнение към вашия бизнес. В допълнение към това ви спестяват пари и допринасяте за намаляване на въглеродния двуокис. Модерните картонени чаши също предлагат възможност за брандиране, което помага да се разпространява информация за вас и за вашия бизнес.

Leave a Reply