Информация за климатици “Мидеа”

Климатиците с името “Мидеа” се наложиха на българския пазар много бързо благодарение на това че разполагат с идеално съотношение качество – цена. Компанията е производител не само на климатици, но и на съдомиални машини, перални и какви ли не други домакински електро-уреди.

История на фирмата Midea

“Мидеа” е основана в Китай още през 1968 година, като тогава марката се е занимавала с производство на пласмасови капачки за бутилки и е разполагала само с 23 души работна сила. В следващите 10 години тя се разраства значително и през 80 години на 20 век тя започва производството на всякакви други домакински уреди.

Към този момент в компанията мидеа работят над 130 000 човека, като разполага с над 10 производствени завода в Китай, а има и филиaли в Беларус, Египет и Виетнам.

Голяма част от хората са на мнение, че щом климатиците “Мидеа” са произведени в Китай, то те не са качествени и бързо дават дефекти. Това обаче не е така и климатиците са с доста добро качество. Първият климатик “Мидеа” излиза на пазара през 1985 година, като оттогава насам компанията заема огромен пазарен дял. А ние добре знаем, че ако качеството на стоката не е добро, тя не би се продавала в такава степен дори и цената и да е нищожна.

Най-евтините климатици “Мидеа” започват от 440лв, а инверторните климатици на мидеа тръгват на пазара с цени от около 650лв. Вероятно се питате какво е инверторен климатик – това е вид климатик, който е енергоспестяващ и е доста по-икономичен от обикновените.

Leave a Reply