За какво да следим при избор на кола под наем?

При положение, че сте взели решение за вземане на кола под наем и сте избрали добра рент а кар компания, то вие трябва да знаете за някои важни особености на този вид услуги. В тази публикация ще ви дадем няколко полезни съвета, които ще ви помогнат при наема на возило.

Полезни съвети за водачите

Препоръчваме Ви да направите ранна резервация на кола под наем, особено ако планирате лятната ви почивка на морето или в планината. През летния сезон рент а кар фирмите се радват на много клиенти, което може да означава, че избраният от вас автомобил е зает. Ето защо, предварителната резервация, която е възможно да се направи и онлайн е разумното решение.

Изберете отговаряща на нуждите ви лека кола. С други думи, ако искате превоз за цялото ви семейство е желателно да се спрете на широк и комфортен автомобил, а защо не на джип, и даже микробус. По този начин ще качите всичките си любими хора, както и ще съберете целия багаж, който искате да бъде с вас през цялото време на отпуската или ваканцията ви.

Плащането за периода, в който ще използвате автомобила се прави посредством банкова карта, откъдето се блокира определена сума пари. На по-късен етап тази сума ще бъде разблокирана, така че не се притеснявайте. Не забравяйте да носите със себе си валидна шофьорска книжка и актуална лична карта. Това са документите, които ще бъдат поискани.

В случай на какъвто и да е инцидент се обадете на 112, за да се създаде протокол. Последният е важен за освобождаването ви от евентуални такси покрити от застраховката на превозното средство. Уведомете за произшествието и рент а кар фирмата, така че всичко да бъде прозрачно. При наличие на ваша вина ще се наложи да заплатите наказателни суми.

В обобщение

Всички написани дотук неща са от голямо значение за водачите, тъй че ги запомнете добре. Налага се да се запознаете и с подписания договор, понеже в него са упоменати персоналните ви задължения и отговорности при използването на рент а кар услугите. Съветваме ви да носите едно копие от договора винаги с  вас, защото може да ви потрябва в дадени ситуации.

Leave a Reply