Енергоспестяване с конвектори

С настъпването на зимата разходите ни се покачват често извън възможностите на нашето домакинство. Всяка година с последните есенни дни все повече семейства се питат, как ще успеят да се справят със сметките за ток, грижите по колата, нуждите на най-малките в дома. Съветите за енергоспестяване не са просто добри пожелания, а се явяват единствения план за действие на прага на зимните месеци. Доброто домакинство е това, което има отношение към заобикалящата го среда и разбира се, към себе си със същата сила. Тогава, защо да пилеем ресурсите, които толкова трудно успяваме да покрием със заплатите си, защо да си затваряме очите пред поредната новина за екологична катастрофа?

Започнете от днес!

Ето някои общи насоки в енергоспестяването:

Ако имате възможност за избор, купувайки ново жилище, подберете дом, който е с подходящо изложение, така че слънцестоенето в дома ви да е по-дълго.

Погрижете се за топлоизолация на външните стени на вашия дом. След елементарни изчисления преди и след поставянето на топлоизолацията, ще отбележите, че температурата в стаите е с до 2 градуса по-висока.

Поставете топлоизолация на пода и тавана, с това ще покачите температура на термометъра у дома с цял градус.

Прозорците са тема, която винаги присъства в ремонтния списък. Ако нямате възможност да си позволите добър клас нова дограма, то уплътнете наличните. Това действие ви гарантира от 1 до 3 градуса по-висока температура. Ако под прозорците, все още не сте сложили конвекторен отоплителен уред, това е едно от перфектните решения. Konvektori.org предлага конвектори предназначени за тази зона са със специален издължен дизайн, по-ниска височина и енергоспестяващ режим на работа. Студеният въздух, който нахлува в помещението през прозорците, ще бъде загрят и освободен от конвекторния уред в посока тавана на помещението.

Ако заложите на високотехнологичните конвекторни уреди, за да стоплите жилището си, не пропускайте факта, че само един градус по-ниска температура, ще ви осигури до 5-6% икономия в сметките за електричество. С конвекторите от ново поколение, това е елементарно. Те са снабдени с прецизни терморегулатори, които осигуряват постоянна температура в помещението. Ако решите да преминете на режим „икономичен” – то оставете конвектора на зададена температура докато отсъствате или докато почивате през нощта и неговия тих и равен режим на работа ще ви се отблагодарят със здравословен сън. През деня, когато се приберете от работа, просто покачете градусите на термостата и конвектора за минути ще затопли до желаните градуси стаята ви. Запомнете, всичко това спестява от сметките ви за ток!

Leave a Reply