Важни стъпки по взимане и връщане на кола под наем

Много хора не знаят какво трябва да правят при взимане и връщане на кола под наем, тъй че ние ще им помогнем да се справят в тази малка, но надяваме се полезна публикация. В следващите редове разглеждаме необходимите неща за използването на рент а кар услуги.

Отивайки във фирма за автомобили под наем носете със себе си, валидна лична карта и шофьорска книжка. Това са двата най-важни документа, които ще бъдат изискани от персонала на фирмата. За да извършите плащане е желателно да притежавате дебитна / кредитна карта, защото от нея ще бъде блокирана определена сума пари играеща ролята на депозит.

Преди стартиране на пътуването се обадете на търговеца, и го попитайте каква сума ще бъде удържана от кредитната ви карта. По този начин ще знаете, колко пари да оставите в нея. Има някои компании приемащи кеш плащания на повечето процедират с банкови карти. Ако нямате такава, то ще е добре да си извадите. Това не е сложно и не изисква дълго изчакване.

Когато отидете в автопарка, от който ще си избирате кола, гледайте внимателно и преценете кое возило ще отговори на нуждите ви. В случай, че планирате ваканция със семейството си е нужно нещо по-широко и комфортно. За самостоятелни пътувания е достатъчен  един бърз, елегантен и икономичен автомобил. Имайте предвид, че разнообразието е наистина голямо.

При взимането на леката кола се извършва оглед. На него ще се проверят изправността на превозното средство и ще се прегледат всички негови недостатъци. Ако забележите такива съобщете на служителя, който е длъжен да ги впише в предварително изготвения протокол. Постъпвайки така вие няма как да бъдете обвинен за стари драскотини, дефекти и повреди.

Клиентът получава автомобил със зареден резервоар, а по-късно той / тя трябва да го върне по същия начин. Един малък трик, който може да използвате е намирането на бензиностанция в близост до фирмата, за да спестите пари. Това, разбира се, се прави само по ваше желание.

Ако спазите нашите препоръки не би трябвало да имате какви и да е проблеми с получаването и връщането на кола под наем. При други въпроси и проблеми се обърнете към компанията, на която сте платила за возилото. Оттам ще ви отговорят най-точно и в кратък срок от време.

Leave a Reply