Кои са най-честите въпроси свързани с ПВЦ дограма?

Обикновено, когато ви предстои покупка или смяна на ПВЦ дограма, то вие имате най-различни въпроси, на които не може да намерите отговор. Ето заради това сме се погрижили да ви дадем малко полезна информация, която да използвате при монтаж на нови профили.

Какво е нужно за поддръжка на дограмата?

Пишейки за ПВЦ дограма ние трябва да споменем нейната лека поддръжка. Почистването се извършва с обикновена вода и гъба или препарат за пластмасови профили, който ще намерите по магазините. Избягвайте абразивите, разтворителите и концентрираните киселини, тъй като те ще повредят рамките. Използвайте специални смазки за обкова и уплътненията.

Защо обковът е толкова важна част от прозорците?

Обковът служи за равномерното напасване на всяка отваряема част по цялата обиколка, което води до подобряване на шумо и топлоизолацията. Сега вече може да намерите противовзломни обкови, които предпазват обекта от влизане на крадци през прозорците. Това ни напомня да ви призовем да се поинтересувате от вашия обков, тъй като той е много важен.

Как ПВЦ дограмата ни помага да намалим сметките си за ток?

Ами много просто. ПВЦ профилите в комбинация с избрания от вас стъклопакет запазват температурата в помещенията ви, като не позволяват на топлината от електрическите ви уреди да излиза навън. Те уплътняват добре и не позволяват нахлуването на влага и студ в обекта ви. По този начин вие затопляте помещенията еднократно и топлия въздух остава вътре в тях.

Вярно ли, че ПВЦ дограмата пожълтява с времето?

В миналото първите пластмасови рамки са пожълтявали, когато са били изложени на влиянието на ултравиолетовите лъчи. Днес това обаче не може да стане, понеже за изработката на ПВЦ дограма се влагат специални добавки запазващи нейния бял цвят дълго време. Така дограмата ви може да изглежда като нова дори и след 15 години.

Вредна ли са ПВЦ профилите за околната среда?

Темата за неекологичността на пластмасовите прозорци е много широка. Истина е, че за изработката им се използват тежки метали, но модерните технологии не позволяват отделяне на токсични вещества. За това ви съветваме да купувате дограма само от сертифицирани фирми, които полагат достатъчно грижи за природата при производство на продуктите си.

И да, вероятно са останали още незададени въпроси, но ние се опитахме да отговорим на най-важни според нас. Много ще се радваме ако статията ни е била полезна и интересна за четене.

Leave a Reply