Какви са ползите от сайтовете за колективно пазаруване?

Само малкото хора от Вас, които не са купували стока досега от сайта за социално или така модерното групово пазаруване може да се запита има ли ползи от тях. Всеки от Вас, Прочети »

Стартиране на собствен бизнес

Когато имате намерението да стартирате нов бизнес или пък вече ръководите такъв, то напълно обосновано ще се сблъскате с необходимостта от счетоводно обслужване. Можете да се възползвате от счетоводни услуги по два Прочети »

 

Кога идва моментът за смяна на дограма?

В случай, че усещате как сметките за ток се увеличават, а прозорците вкъщи правят конденз, то явно имате проблем със старата дограма. В миналото имаше практика хората да слагат дървени дограми в апартаментите си като изборът им беше доста ограничен. Старата дървения обаче не дава добри резултати и ето, че най-сетне трябва да потърсите друго решение.

За почитателите на дървения материал в момента се предлагат изключителни профили с високи показатели и страхотен дизайн. Разбира се, дървената дограма е най-скъпият вариант пред вас, така че първо проверете останалите видове профили, преди да инвестирате средства.

Дървената дограма е добра, но се поддържа доста трудно. Тя изисква да я боядисвате и/или лакирате периодично, което е свързано с разход на време и пари. За да избягате от тези задължения можете да се насочите към алуминиева или ПВЦ дограма, тъй като те се поддържат доста по-лесно и не е нужно да харчите пари за допълнителни материали.

Алуминиевата дограма от студената серия с непрекъснат термомост, не се препоръчва за домакинствата поради честата поява на конденз. Студените профили са пригодени за места, където няма силна нужда от топлоизолация, а се търси по-скоро естетически издържаната визия. Това могат да бъдат заводи, фабрики, цехове и други индустриални обекти.

Топлата серия алуминиеви профили с прекъснат термомост е по-добрия вариант за дома или офиса, защото появата на конденз е ограничена. Тези профили са много красиви и можете да ги получите в най-различни разцветки. Те имат впечатляваща издръжливост и могат да останат невредими над 25 години, което ги прави много добро решение за апартаменти и къщи.

Не на последно място слагаме ПВЦ дограмата, тъй като тя е масово разпространена в наши дни. Много голям брой потребители залагат именно на пластмасовите профили, понеже те са функционални, красиви и икономични. Дограмата от поливинилхлорид е един от най-евтините варианти, но това не означава, че не е качествена, а самият материал е опростен.

Потребителите могат да сложат всякакви видове стъклопакети на ПВЦ дограмата, за да увеличат нейните топло и шумоизолационни характеристики. Големите производители дават над 20 години гаранция за профилите си, като това е само фиксиран срок, а самите прозорци могат да издържат много по-дълго време, без да загубят визията и качествата си.

В обобщение

Ако дошло времето да смените дограмата вземете предвид написаното до момента. По този начин ще си направите сметката кой е най-удачният вариант за вас и близките ви хора. При всички положения ще почувствате една положителна промяна, от която да останете доволни.

Leave a Reply