Какви са ползите от сайтовете за колективно пазаруване?

Само малкото хора от Вас, които не са купували стока досега от сайта за социално или така модерното групово пазаруване може да се запита има ли ползи от тях. Всеки от Вас, Прочети »

Стартиране на собствен бизнес

Когато имате намерението да стартирате нов бизнес или пък вече ръководите такъв, то напълно обосновано ще се сблъскате с необходимостта от счетоводно обслужване. Можете да се възползвате от счетоводни услуги по два Прочети »

 

Какво представлява стрийминг медията?

Ако една снимка е равна на хиляда думи, то движеща се снимка се равнява на един милион. Но как да се вмести цялата тази информация в един телефон? Проблемът е, че няколко медни проводници – основната технология, която стои зад телефонните линии по домовете ни – обикновено не могат да пренасят информацията достатъчно бързо, за да доставят неща като радио и телевизия в домовете ни. Ако някога сте гледали как факс апарат изпраща или получава отпечатани документи с постепенна бавна скорост, ще съобразите, че телефонните линии не са в състояние да пренасят нещо различно от гласа на човека (единствената работа, за която са били предназначени).

Сравнение на даунлоудване и стрийминг
Преди да продължим, трябва да научим повече за начина, по който функционира интернет.
Данните (компютризираната информация) се движат ефективно в интернет, като се разбиват на малки битове, известни като пакети. Всеки пакет е адресиран независимо и пътува отделно, като различните пакети могат да пътуват по няколко различни маршрути. Представете си, че искате да изпратите наистина обемист учебник на приятел в друга държава. И вместо да пратите цялата книга, я разкъсвате на отделни страници, поставяте ги в отделни пликове с отделен печат и адрес и пращате всички тези пликове един след друг. Вашият приятел може да ги получава един след друг в малък интервал от време, в погрешен ред, но ще е в състояние да ги обедини отново в книга. Защо е нужно да се изпраща книгата толкова странно? Оказва се, че интернет работи най-добре по този начин, като всичко се разделя на малки парчета с близки размери.

Стрийминг медиите – които ни доставят музика и видеоклипове – могат да изглеждат по-развити в сравнение с технологиите, които хората са имали преди няколко години, но все още са относително примитивни. Изтеглената аудио и видео информация трябва да бъде компресирана драстично (значително да се намали нейното качество, за да бъдат малки файловете), така че да се изтеглят в разумен срок. Повечето стрийминг видеоклипове са все още доста малки и “пикселирани” (пълни с квадратни блокове), когато се възпроизвеждат като видео файлове. Това е така, защото дори най-добрите широколентови връзки днес не са достатъчно бързи, за да преобразуват огромното количество информация в телевизионна картина върху цял екран с висока разделителна способност. В рамките на няколко години – когато широколентовите връзки станат многократно по-бързи – ще стане възможно онлайн предаване на видео с изключително добро качество в мрежата. Тогава наистина ще настъпи ерата на информация по заявка!

Leave a Reply